Bio je šampion plesa i instruktor, pa s partnerima otvorio teretanu 21. stoljeća

Autor: Darko Bičak , 28. listopad 2022. u 10:25
Foto: pd

Željan novih avantura i zaokreta u karijeri, nakon petnaest godina odlučio se za promjenu, a EMS treninzi bili su sljedeći korak.

Samo tri mjeseca i pola milijuna kuna bilo je dovoljno poduzetnici Mateji Vugi koja je zajedno sa svojim suprugom, uložila pola miljuna kuna u novi projekt u Zagrebu, a u partnerstvo je ušao i Davor Ilič. Ovaj dugogodišnji trener grupnih programa i privatni trener, zaljubljenik u pokret i zdrav način života, koji je oduvijek znao u kojem se smjeru želi profesionalno razvijati u rodnoj Puli, od malih nogu bavio se plesom. Postigao je i značajne uspjehe poput osvajanja prvog mjesta na svjetskom prvenstvu Caribbean Dance Show u Riminiju.

Krenuo je u instruktorske vode, pokrenuo studio za grupne programe i individualne treninge te podučavao pilates, zumbu, body workout, funkcionalne programe, ples i drugo. Željan novih avantura i zaokreta u karijeri, nakon petnaest godina odlučio se za promjenu, a EMS treninzi bili su sljedeći korak. S poslovnom partnericom Mateom Vuga i vjerom u nešto sasvim novo i drugačije, krenuo je u Easy Fit projekt koji je zaživio u Zagrebu početkom rujna.

Kako sam ističe, najveći izazov za pokretanje biznisa u metropoli bilo mu je pronaći odgovarajući poslovni prostor i motivirane djelatnike. Za ostalo, kaže, nije bilo nikakvih problema jer ima puno iskustva oko pokretanja poslovanja.

ZA ONE S VIŠE OBAVEZA

“Poznato je da održavanje dobre tjelesne forme zahtijeva svakodnevnu posvećenost i bavljenje nekom od sportskih aktivnosti. No, ubrzan i suvremen način života, kao i dnevni raspored prenatrpan raznim obvezama najčešći su razlozi zbog kojih se zapostavlja briga o vlastitom tijelu. Srećom, razvojem moderne tehnologije osmišljene su i nove tehnike vježbanja koje ne zahtijevaju veliko fizičko opterećenje i učinkovito olakšavaju održavanje vitke linije”, kaže Ilič o razlozima ulaska u ovaj biznis.

Jedna od takvih tehnologija je i revolucionaran Easy Fit trening uz pomoć EMS uređaja, koji je 25 puta učinkovitiji od jednoiposatnog klasičnog fitness treninga jer ne zahtijeva puno vremena, a u 20 minuta obrađuje cijelo tijelo pokretanjem svih grupa mišića.

“Budući da uvijek idem u korak s trendovima, a moderna tehnologija omogućila je da se takav vid vježbanja približi ljudima, jako sam se zainteresirao. Na početku sam imao predrasuda prema takvom tipu treninga, sve dok nisam detaljno istražio i osobno isprobao. EMS trening može se kombinirati i s treninzima snage, odličan je i u fazi rehabilitacije ili čak kao nadopuna u trenažnom procesu vrhunskih sportaša. Kako bi odagnali svaku sumnju i nedoumicu, prvi probni trening je besplatan’’, rekao je Davor Ilič. Pojašnjava da je ovo organizacijski dobro posložen i idealan tip treninga za sve koji imaju pretrpan raspored dnevnim obvezama te nisu u mogućnosti izdvojiti određenu količinu vremena za vježbanje.

Ono što je posebno kod ove vrste treninga, navodi, je revolucionarna EMS tehnologija koja pomoću jedinstvene metode smanjuje celulit, brže sagorijeva masti i više kalorija, učvršćuje kožu te smanjuje bol u leđima, vratu i zglobovima. IST tehnologija omogućuje da impulsno opterećenje mišića bude prirodno i pravilno raspoređeno po određenoj skupini mišića, kako ne bi u isto vrijeme radili suprotni mišići (agonist i antagonist), a sve kako bi u potpunosti zaštitili mišiće od eventualnih ozljeda.

Za vrijeme WB-EMS treninga proizvodnja hormona stresa i funkcija enzima je viša, zato nije preporučeno trenirati duže od 20 minuta. Uključeno je 10 glavnih mišićnih skupina s dubokim mišićima, a stimulira se 90% mišićnih vlakana, za razliku od klasičnog treninga kod kojega se stimulira 30%.

UVELI I SKENIRANJE TIJELA

Kako nam kažu u ovoj teretani, Easy Fit koristi vrhunske EMS uređaje, koji su podvrgnuti strogim studijama i istraživanjima te medicinski odobreni. Inovativna bežična veza zaštićena je posebnom linijom P2P, koja omogućuje stabilnu vezu bez interneta, kvarova i zračenja poput bluetootha i wifi-a.

Zahvaljujući NLT automatskom procesu provjere kablova, uređaj samoprocjenjuje i štiti od elektrostatskog izboja, a kako bi mogli uspješno pratiti napredak klijenata uveli su i uslugu 3D skeniranje tijela, koje je bitno kako bi klijent dobio realno inicijalno stanje u brojkama jer napredak u treningu ne može pokazati realne brojke na vagi – težinu, potkožno masno tkivo, mišićnu masu, visceralnu masnoću, analizu oblik tijela te napredak.

Komentirajte prvi

New Report

Close