Besplatni seminar o EU fondovima – prilika za europski iskorak Bakra

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2018. u 13:34
FOTO: Press

Pet godina zaredom Poslovni dnevnik besplatnim seminarima i radionicama educira poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i poljoprivrednike diljem Lijepe naše s ciljem poboljšanja njihovog poslovanja i konkurencije na domaćem i stranom tržištu. Edukativne manifestacije „Poslovni uzlet“ pokazale su se kao važan faktor razvoja hrvatskog poduzetništva koji je posljednjih godina pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva.

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog Poslovnog uzleta u Bakru, i ove godine Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Bakrom nastavlja s besplatnim edukativnim danom za poduzetnike koji će se održati 24. travnja 2018. u konferencijskoj sali Industrijske Zone Bakar d.o.o. s početkom u 9:30 sati. Industrijska zona Bakar smještena je na području Kukuljanova, u neposrednom zaleđu Bakra i jedna je od najvećih i najrazvijenijih zona u Hrvatskoj.

Manifestaciju će pozdravnim govorima otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika, gospodin Vladimir Nišević i gradonačelnik grada Bakra, gospodin Tomislav Klarić. Po završetku uvodnog dijela održat će se panel diskusija “Razvoj industrije u Bakru i uspješno realizirani EU projekti“ na kojoj će sudjelovati uspješni lokalni poduzetnici te svojom pričom i iskustvom pokušati motivirati i potaknuti sve prisutne na unaprjeđenje poslovanja.

Centralni dio dana čini seminar pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike“ na kojem će sudionici imati priliku naučiti što su fondovi Europske unije, koja su pravila korištenja fondova te što se sve financira. Također, predstavit će se aktualni natječaji i pojasniti kako najlakše doći do informacija, kakve su procedure i načini prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Cilj seminara je da svi sudionici nauče što je sve potrebno za uspješnu prijavu, kako se najbolje informirati te kako osigurati financijsku korist od fondova EU.

Nastavno na seminar, održat će se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj će se sudionicima objasniti izrada projektnog prijedloga koji se sastoji od niza prijavnih obrazaca. Na radionici će se prikazati na koji način ispravno ispuniti obrasce i ostalu potpornu dokumentaciju. Detaljno će se pokazati na konkretnim primjerima koja je procedura slanja same projektne prijave te koji je način bodovanja projekta. Sudionici će u svakom trenutku biti slobodni postavljati pitanja te će se u samoj interakciji moći individualizirano prikazati cijeli proces pisanja projektnog prijedloga.

S obzirom na položaj Bakra, njegove prirodne i kulturne ljepote, nedvojbeno je istaknuti da su sva ulaganja u male i srednje poduzetnike od krucijalne važnosti. Iako je sudjelovanje na Poslovnom uzletu grada Bakra besplatno, broj mjesta je ograničen stoga svoje mjesto možete osigurati na linku za PRIJAVU, broju telefona 01/6326-028 ili na e-mail adresi: poslovni-uzlet@poslovni.hr .

Detaljni program Poslovnog uzleta grada Bakra možete pregledati OVDJE!

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close