Aparate za zube proizvodit će iz 3D tehnologije direktno, bit će prozirni

Autor: Lucija Špiljak , 24. veljača 2020. u 22:00
Zagrebačka tvrtka 3D Tech za inovacije u 3D printanju dobila je nova priznanja, u Maleziji

Spremaju se izaći na europsko pa globalno tržište, no veliki uspjeh bilježe i na domaćem gdje surađuju s poliklinikom Fiziodent, Simply Smile i Rimac Automobilima.

Hrvatska ponovno niže uspjehe na svjetskim sajmovima inovacija, a najnoviji je onaj zagrebačke tvrtke 3D Tech koja je na velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija, MTE 2020 u Kuala Lumpuru u Maleziji, osvojila zlatnu medalju i posebnu nagradu za najbolju inovaciju u kategoriji dizajn proizvoda, web sučelja i tehnologije printanja.

3D Tech je predstavio inovaciju 3D printanja tehnologije MLA DLP.

“Uporabom niza vlastitih inovativnih dodataka osnovnoj tehnologiji znatno smo unaprijedili rješenja. Rezultat se evidentira kroz tri patenta objedinjena u prijavi za tehnologiju koju smo nazvali MLA DLP. Za nju smo osvojili i Grand Prix Nikola Tesla na Inovi 2019., sajmu inovacija u Zagrebu i zlatnu medalju na nedavnom sajmu na Tajvanu”, navodi Luka Biondić, inženjer konstruktor u 3D Techu koja djeluje u Zagrebačkom inovacijskom centru (Zicer).

U timu su i razvojni inženjer Ljubomir Lokin, poslovni konzultant Zdravko Gaberšnik te koordinatorica projekata Mirna Gaberšnik. Prije tri godine počeli su kao startup s idejom pružanja usluga 3D printa u dentalnoj industriji kakvog dosad nije bilo, a danas ga razvijaju u Ziceru.

Trenutačno provode projekt za koji su dobili novac za razvoj koncepta 3D printanja metala, u ožujku će na Malti na European Aligner Societyju prvi put predstaviti svoju tehnologiju direktne 3D proizvodnje prozirnih aparatića za zube, a u svibnju na dentalnom sajmu Dentex u Zagrebu imati i službenu premijeru 3D printera.

Spremaju se izaći na europsko pa globalno tržište, no veliki uspjeh bilježe i na domaćem gdje surađuju s poliklinikom Fiziodent, Simply Smile i Rimac Automobilima.

Komentirajte prvi

New Report

Close