ACT grupa osmislila projekt koji daje ‘vjetar u leđa’ mladim poduzetnicima

Autor: Lucija Špiljak , 22. svibanj 2021. u 10:35
Projektom žele pokazati da ima dobrih poduzetničkih priča; Ana Brigović/PD

U sklopu natječaja pet mladih poduzetnika nagradit će vaučerima od 5000 eura.

Svi ljudi koji rade i trude se su junaci. Poduzetništvo nas često košta emocionalno, ali je i iznimno nagrađujuće, daje nam čime se ponositi u životu. Poduzetnici i nevjerojatni su sinonimi”, ističe Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja čakovečke ACT Grupe koja je s ciljem jačanja poduzetništva ove godine predstavila projekt Nevjerojatni, platformu i natječaj za program podrške namijenjen hrvatskim poslovnim osnivačima ili direktorima koji imaju ispod 36 godina i upravljaju malim ili srednjim tvrtkama koje na tržištu postoje minimalno godinu dana.

Do 31. svibnja, dokad je natječaj otvoren, odabrat će pet Nevjerojatnih koje će nagraditi vaučerima u iznosu 5000 eura za razvoj poslovanja.

“Za nas je ključni čimbenik ekonomska djelatnost, a ne pravni oblik, što znači da se na natječaj mogu prijaviti i samozaposlene osobe, OPG-ovi, udruženja ili bilo koji drugi subjekt koji se redovito bavi ekonomskom djelatnošću. Uvjet je i da nam pošalju video poruku jer to je njihova prijavnica na natječaj”, pojašnjava Brigović.

Savjetovanje i edukacije

Odabranim će poduzetnicima osigurati savjetovanje i pomoć u razvoju poduzeća uz iskusne stručnjake, tim više što ACT Grupa ima bazen od 50-ak vrsnih domaćih i međunarodnih mentora i mentorica iz različitih područja poslovanja koji su na raspolaganju hrvatskim poduzetnicima.

U sklopu programa organizirat će i edukacije o marketingu, prodaji, strategiji i operacijama, ovisno o stvarnim potrebama korisnika i korisnica programa.

“Svi uključeni dobit će veliku vidljivost svog poduzeća i brenda kroz medijsku kampanju, omogućit ćemo im povezivanje i umrežavanje s drugim poduzetnicima, uz financijsku potporu”, navodi Brigović.

U ACT Grupi ideja o ovom projektu “kuha se” već neko vrijeme, a s realizacijom su krenuli krajem 2020. kako bi pružili vidljivost dobrim poduzetničkim pričama i povećali uvažavanje mladih poduzetnika.

Hrvatske poduzetnike, kažu, smatraju genijalnima i – nevjerojatnima. “Mi u ACT Grupi radimo na direktnoj podršci poduzetnicima više od pet godina i poželjeli smo da i drugi čuju te inspirativne priče koje mi slušamo svakodnevno, o ljudima diljem Hrvatske koji svojom ustrajnošću, optimizmom i marljivim radom stvaraju dobro – od zapošljavanja, do dobra za zajednicu, ali i inovacija i ostalih pokretača razvoja ekonomije”, kaže Brigović.

U promociju projekta uključeni već uspješni mladi poduzetnici

Projektu se kao partner pridružio i Raiffeisenbank Hrvatska, prepoznavši važnost inicijative i utjecaja na razvoj društva i ekonomije. “Naši partneri iz RBA smatraju kako je njihova dužnost kao kompanije koristiti svoje ljudske i materijalne resurse i za društvenu dobrobit, napredak i poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. I upravo to i čine investirajući u ovakav program osnaživanja mladih poduzetnika.

RBA će osigurati savjetodavnu podršku u upravljanju financijama i investiranju, a pripremili su i besplatan poduzetnički paket svojih usluga u trajanju od godine dana za one poduzetnike koji kod njih imaju otvoren račun”, navodi naša sugovornica.

Kako bi dodatno potaknuli perspektivne poduzetnike da se prijave na program, u suradnji s mladim uspješnim poduzetnicima iz Hrvatske – Marinom Mršom iz Peekatora, Draganom Lipovac iz Hubbiga, Enom Rajić iz Media Scene, filmašom Janom Štihom iz Rizi Biznisa i Albertom Gajšakom CircuitMessa – razgovarali su o različitim industrijama i tržištima kako bi dodatno poduzetnicima pomogli sa snalaženjem i razvojem na različitim tržištima i industrijama. Kroz program bi, kažu, voljeli potaknuti i lokalnu potrošnju, odnosno da se usluge ili proizvodi naruče od drugih hrvatskih malih ili srednjih poduzeća.

“Mislim da je kampanja Nevjerovatni još jedna odlična inicijativa ACT grupe za promicanje poduzetništva u Hrvatskoj. Siguran sam da će 5000 eura u obliku usluga pomoći poduzetnicima u daljnjem razvoju. Također, mislim da je pametno posložena kampanja, jer će se navedena nagrada još boje iskoristiti uz pomoć i mentoriranje ACT grupe”, rekao je Marin Mrša.

‘Našli ste ekipu sa svoje planete’ 

ACT Grupa kontinuirano pruža podršku poduzetnicima kroz različite godišnje programe. Trenutno je u provedbi dugogodišnji program Pokreni nešto svoje gdje je Albert Gajšak bio jedan od dobitnika potpore.

U tijeku je i program Erasmus za poduzetnike početnike kroz koji omogućavaju suradnju, razmjenu znanja i poslovno povezivanje s drugim europskim zemljama, pa pozivaju sve zainteresirane da im se jave.

Nedavno su završili s provedbom Programa brzog odgovora i oporavka za pomoć mikro-poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo COVID-19 pandemijom. U sklopu programa razvili su i na besplatno i otvoreno korištenje svim poduzetnicima ponudili svoj repozitorij znanja, savjeta i alata za poboljšanje poslovanja putem www.podrska-poduzetnicima.hr.

Ističu kako je potrebno uvijek podržavati ranjive skupine poput mladih, žena, osoba s invaliditetom ili migranata, posebice jer su mladi odrasli u neizvjesnosti i nepoznanicama još od financijske krize 2008. godine, a prošle i ove godine suočili su se i s drugom krizom zbog pandemije.

“Neizvjesna budućnost postoji podjednako za sve generacije, ali smatramo da su mladi tu značajno osvješteniji i nose tu neizvjesnost svakodnevno na umu. Poduzetnici nam se trebaju javiti i prijaviti na program jer tu pripadaju. Svi kojima je reakcija ‘ovo je za mene’ želimo poručiti da – jest, uistinu, ‘našli ste ekipu sa svoje planete’.

Mislim da je teško to vidjeti samom kod sebe, i svi čije smo priče do sada ispričali isto su se malo vrpoljili i bilo im je neugodno što ih prozivamo kao Nevjerojatne.

Stoga, čak ako imate i sumnje je li ovo program za vas ili ne, javite se, mi ćemo vam objasniti koliko ste kompletno genijalni”, zaključuje Ana Brigović koja poziva poduzetnike da se prijave na program podrške Nevjerojatni.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close