Započela 35 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Esplanade u Crikvenici

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2016. u 10:28
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Rekonstrukcijom je predviđeno rušenje spojnog dijela između starog i novog dijela objekta, prostora praonice, pomoćnih prostora uz otvorenu terasu, nadstrešnica ispred južnog ulaza i restorana te izgradnja novog spojnog dijela između dva dijela objekta.

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 auto-kampa i turističko naselje, započela je s radovima na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici. Investicijom vrijednom preko 35 milijuna kuna, za koju je već osigurana i građevinska dozvola, predviđena je kompletna rekonstrukcija hotela, odnosno starog i novog dijela objekta. Nakon obnove, hotel Esplanade raspolagat će s 38 smještajnih jedinica te dodatnim sadržajima poput wellnessa, vanjskog bazena te konferencijske dvorane, a bit će pozicioniran kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći.

Rekonstrukcijom je predviđeno rušenje spojnog dijela između starog i novog dijela objekta, prostora praonice, pomoćnih prostora uz otvorenu terasu, nadstrešnica ispred južnog ulaza i restorana te izgradnja novog spojnog dijela između dva dijela objekta. Uređenje starog dijela hotela oštećenog u požaru predviđeno je u postojećim gabaritima, uz dogradnju požarnog stubišta i dizala. Iznad postojeće kuhinje predviđa se dogradnja prostora wellnessa koji će povezivati prostor recepcije s prostorom vanjskog bazena koji će se izgraditi na postojećoj terasi. Posebna pažnja posvetit će se i unutarnjem uređenju hotela s dizajnom interijera koji će sadržavati i elemente crikveničke povijesti, od rimskog razdoblja do današnjih dana. Uz to, gotovo svaka soba bit će jedinstveno dizajnirana i uređena u skladu s modernim dizajnom u novom dijelu hotela.

Hotel Esplanade smješten je na centralnom dijelu crikveničke promenade, a svojim povijesnim naslijeđem i poslovno-razvojnim potencijalnom predstavlja značajan izazov u podizanju kvalitete poslovanja, ne samo Jadrana d.d., nego i Crikvenice kao destinacije u cjelini. Stari dio hotela izgrađen je 1929. godine, a novi dio dograđen je 1960. godine. Početkom 2011. godine hotel je zahvatio požar nakon kojeg je u funkciju stavljen novi dio hotela sa 64 sobe, dok je stari dio hotela ostao izvan funkcije. Hotel Esplanade do sad je bio kategoriziran kao hotel s tri zvjezdice, no, zbog dotrajalosti  objekta, prijetio mu je pad kategorizacije što je i glavni razlog pokretanja investicije godinu dana prije roka predviđenog Strateškim planom poslovanja tvrtke Jadran.

 „Iznimno nam je drago da ćemo ovom rekonstrukcijom vratiti stari sjaj Jadranovom biseru. Hotel duge tradicije smješten na ekskluzivnoj lokaciji bit će i pokazatelj najviših standarda koje smo mi u Jadranu spremni ponuditi i najzahtjevnijim gostima. Prema našim projekcijama, hotel će raditi minimalno osam mjeseci godišnje, a goste ćemo privlačiti i dodatnim sadržajima poput wellnessa čime ćemo obogatiti i ponudu same destinacije. Strateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za 5 zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta 4 zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na 5 zvjezdica“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close