Zagreb u zlatnoj sredini, Dubrovnik i Opatija pri samom vrhu

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2016. u 09:56
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.

Stagnacija cijena stanova koja se odvija već neko vrijeme, prema podacima portala Crozilla.com zabilježena je i tijekom svibnja. Cijene su u većini gradova imale nešto niže vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini, no značajnije promjene nisu zabilježene.

Najviše cijene stanova, već su tradicionalno zabilježene na moru, a Dubrovnik i Opatija nalaze se na samom vrhu.  Najniže cijene bilježe gradovi u unutrašnjosti: Bjelovar i Sisak.

U „zlatnoj sredini“ po pitanju cijena stanova našao se Zagreb u kojem je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1600 eura što je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, 0,2 posto manje no mjesec ranije.

Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.

Pad cijena od 0,4 posto zabilježen je u Varaždinu gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1114 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako porast svibanjskih cijena bilježe tek gradovi na Jadranu, Šibenik i Opatija u kojima su cijene porasle za 0,7 posto. U Šibeniku se prosječna tražena cijena metra kvadratnog popela na 1493 eura, dok se Opatija visinom prosječne cijene „kvadrata“ od 2929 eura lagano približava Dubrovniku.

Pad cijena zabilježen je i u Zadru, 0,2 posto prema podacima Crozille, a cijena „kvadrata“ iznosila je 1761 euro.

Među jeftinijim gradovima na moru nalazi se Senj u kojem su cijene pale za 1,1 posto, a za metar kvadratni stana u prosjeku se tražilo 1237 eura. Barbara Prpić iz Zanatskog obrta Gradnja iz Senja, za Crozilla.com rekla je kako su cijene stanova u tom gradu napokon onakve kakve bi trebale biti. Dodaje kako se tamošnji „kvadrati“ kreću od 500 do 1600 eura.  „Na 1600 eura po metru kvadratnom misli se na nekretnine koje su prvi red do mora i koje su novo izgrađene.“ – dodaje Prpić.

Dubrovnik ispod 3000 eura po „kvadratu“

U Dubrovniku je prema podacima oglasnika Crozilla.com tijekom svibnja zabilježen pad cijena koje su se nakon dugo vremena spustile ispod 3000 eura po metru kvadratnom, preciznije na 2996 eura.

Navedena je cijena 1,7 posto manja no mjesec ranije, te 4,3 posto manja no lani u istom mjesecu.

Stanovi u centru Zagreba najskuplji i najtraženiji

Kada je u pitanju zagrebačko tržište, najviše oglašavane cijene imaju stanovi u centru grada, a oni se na oglasniku Crozilla.com ujedno i najviše traže. Njihova je prosječna tražena tijekom svibnja iznosila 1874 eura. Najniže cijene bilježe stanovi u Novom Zagrebu, a njihova je cijena u prosjeku iznosila 1278 eura. 

Tijekom svibnja putem oglasnika Crozilla.com najviše se pretraživala ponuda stanova u centru, zatim na Trešnjevci, u Maksimiru, te na Jarunu i Španskom.

Stanovi u Zagrebu i dalje su najtraženiji

Tijekom svibnja posjetitelji portala Crozilla.com najveći su interes pokazali za stanovima koji se prodaju na području Zagreba, a zatim Splita, Zadra, Pule, Osijeka i Rijeke. Potencijalni strani kupci, osim zagrebačkih, pretraživali su stanove na moru, najviše one u Splitu, Makarskoj, Puli, Zadru i u Dubrovniku.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Treba složiti moderne ceste prema BJELOVARU , ljudi……pa , ne može se regija tako razvijati,
da se voziš u takav grad ko s kravama lošim cestama……………..!!!

https://www.instagram.com/explore/locations/940375059/

New Report

Close