Zagreb dobiva novi kompleks ‘Jarun Panorama’: Moguća izgradnja najvišeg nebodera u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2023. u 12:28
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kompleks će na jednoj kazeti obuhvatiti četiri pretežito stambena nebodera s ukupno oko 340 stanova.

Gradska skupština odobrila je krajem travnja projekt izgradnje kompleksa Jarun Panorama čiju jezgru čine četiri zgrade s dvadesetak katova, dvije uredske zgrade i hotel kategorije minimalno četiri zvjezdice. Projekt je službeno predstavljen 2019. na sajmu Rexpo, a vrijednost investicije inicijalno je procijenjena na oko 150 milijuna eura. Nositelj projekta je tvrtka Rotor Jug, u stopostotnom vlasništvu norveškog fonda Croatian development property II AS kojim upravlja Robert Hagen, piše Točka na i.

Kompleks bi se gradio u blizinu Remetinečkog rotora i obuhvatio bi dvije kazete, M1 i M2, omeđene Savskim nasipom, Riječkom ulicom i prostorom na kojem se nalazi McDonald’s, ukupne površine od gotovo 35 tisuća četvornih metara. Naziv Jarun Panorama dobio je zbog toga što bi neboderi pružali pogled na Jarun i rijeku Savu.

Gradska skupština odobrila je projekt nakon što je potpisan aneks ugovora i dodatni sporazum s tvrtkom Rotor Jug. Prema aneksu Grad Zagreb će tvrtki Rotor Jug priznati ulaganje u gradnju pristupnih prometnica s infrastrukturom i iznosu od 1,3 milijuna eura kao dio komunalnog doprinosa čiji je ukupan iznos procijenjen na 9,8 milijuna eura.

Kompleks će na jednoj kazeti obuhvatiti četiri pretežito stambena nebodera s ukupno oko 340 stanova, dok bi se na drugoj gradila dva poslovna nebodera i hotel s 240 soba i konferencijskom dvoranom. Stambeni neboderi bi trebali imati dvadesetak katova, a spominje se da bi jedna od poslovnih zgrada mogla postati najviši neboder u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close