VIDEO: Prodaju kuće za 1 euro – treba vam samo osobna

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2019. u 10:56
Foto: Mussomeli Sicily Frank Catania Facebook screenshot

Priroda, mir, tišina i dobro društvo, sve je što vam treba za život na ovoj idiličnoj lokaciji.

Često možemo vidjeti oglase i pozive za kupovinu kuća po cijeni jednog eura, posebno u malim mjestima u Italiji. Ti su oglasi jako primamljivi jer je riječ o selima okruženima predivnom prirodom, piše Express

Da bi svi zainteresirani kandidati mogli lako doći do tih kuća pobrinut će se i agencije, koje su pokrenule dvije web stranice. Na njima će, barem tako najavljuju i obećaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova, i to bez ikakve muke.  Dovoljno je samo pronaći slike onoga što želite. 

"Mladi volonteri će pomagati kupcima i surađivati sa povoljnim građevinskim tvrtkama oko tih nekretnina", rekao je Paolo Caruso, gradonačelnik Zungolija,  jednog sela koje nudi kuće po tako niskim cijenama. 

"Transparentnost je jako važna, a ljudi ipak moraju doći i sami vidjeti ljepotu ovog mjesta, kušati hranu i udahnuti zdrav, i svježi talijanski zrak", rekao je. 

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avellino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je labirint špilja i kružnih ulica povezanih kamenim stubama koje vode do zapanjujuće tvrđave. Jednim od najljepših talijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palače u selu prepunom cvijeća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1000 ljudi, piše CNN.  Put do kuće iz snova jako je jednostavan.

Korak 1: Zainteresirani bi trebali posjetiti službenu stranicu  www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje talijanskog nije preduvjet za odabir lokacije, a može vam pomoći i google. 

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link pokazat će vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije. 

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obvezati da ćete ju renovirati u roku od tri godine. Morate također i objasniti o kakvom projektu će biti riječ, obiteljskoj kući, kući za iznajmljivanje i sl. 

Korak 4: Priložite kopiju vaše osobne i svu tu dokumentaciju pošaljite uredu gradonačelnika putem emaila ili poštom. 

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobit ćete ugovor i tada bi trebali posjetiti selo i zaključiti kupovinu. 

Jedina kvaka u cijeloj ovoj romantičnoj priči je ta što morate platiti oko 2000 eura pologa i obećati da ćete renovirati nekretninu. Radovi bi trebali početi tijekom nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, polog ćete dobiti nazad. A dobit ćete i povrat poreza oko 85 posto zbog radova na adaptaciji.

Slično i na Siciliji

Ako vam taj proces zvuči komplicirano, talijanski gradić Mussomeli na Siciliji imaj još jednostavniji način dolska do nekretnine. I to zahvaljujući višejezičnim agencijama koje prodaju kuću za jedan euro.  Slike njihovih nekretnina možete pronaći na www.case1euro.it, s interaktivnom mapom o svakoj, i sve na engleskom jeziku. Mnoge napuštene kamene kuće na farmama u dobrom su stanju i potrebna im je samo manja renovacija.

Hodogram za kupnju ovih nekretnina je sljedeći: Javite se agenciji s popisom koća koje vam se sviđaju i skinite svu dokumentaciji, sljedeći upute.

Budući da se kupnja ne može obavit emailom ili telefonom, morat ćete otići do grada, dogovoriti sastanak i razgledavanje kuće.

Lokalni agenti pripremit će ugovor, a vi ćete se obavezati na renovaciju unutar tri godine i ostaviti 5000 eura sigurnosnog pologa.

Zainteresirani kupci dobit će razgledavanje grada uz posjetu glavnim mjestima i naravno restoranima s lokalnim kuhinjom. Agenti će vam asistirati na svakom koraku.  To će vam naplatiti oko 400 eura, kad postanete novi vlasnik kuće.

Komentirajte prvi

New Report

Close