Već dvostruko više zahtjeva

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2019. u 22:01
Službeno zaprimanje zahtjeva starta 10. rujna, FOTOLIA

HPB izvijestio o veliko interesu za subvencionirane zajmove.

Tjedan dana prije no što 10. rujna startaju službene prijave zainteresiranih građana za odobravanje subvencioniranih stambenih kredita za prvu nekretninu, Hrvatska poštanska banka objavila je “presjek” stanja koje pokazuje osjetan rast interesa za financiranje s državnim potporama.

Najtraženiji rok 20 godina

U odnosu na prošlu godinu, kada je HPB odobrio 245 takvih zajmova, u ovoj su rundi već zaprimili 500 zahtjeva. Kako kažu u ovoj banci, predani zahtjevi za financiranje pokazuju da su ove godine za subvencionirane kredite najviše zainteresirani visokoobrazovani građani od 26 do 35 godina, koji podjednako traže eurske i zajmove u domaćoj valuti, dok se u prosjeku se najviše traže iznosi do 600 tisuća kuna na rok od 20 godina. Najveći interes pokazali su stanovnici Zagreba i Varaždina, Osijeka, Rijeke, Splita i Đakova.

 

500zahtjeva

stiglo HPB-u tjedan dana prije službenog početka prijava

'Mamac' za nove klijente

Iz HPB-a nisu propustili pohvaliti se da se 80% zahtjeva odnosi na nove klijente.

“HPB nudi kamatnu stopu koja je za prvih sedam godina fiksna i iznosi 2,09% i za kunske i za kredite u eurima (maksimalan EKS 2,19%), a nakon razdoblja subvencioniranja uz promjenjive kamate koje su za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR +1,68% te za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK +1,75%. Klijentima je omogućena besplatna procjenu nekretnine i povoljnija polica osiguranja”, naveli su jučer iz Hrvatske poštanske banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close