U potrazi ste za stanom? Iz policije šalju važno upozorenje

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2023. u 09:46
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ove je godine zabilježen porast prijevara u odnosu na lani.

Policija često upozorava građane na razne oblike prevara, a prevaranti se služe raznim metodama kako bi iskoristili žrtvu. U ovom razdoblju dok cijene najmova stanova divljaju, prevaranti se služe i raznim oglasnicima za iznajmljivanje stanova, a žrtve nažalost, misleći da je u pitanju dobra prilika, uplate novac za koji ne dobiju – ništa.

O tome se u zadnje vrijeme pisalo i u raznim grupama vezanim uz najam stanova, gdje korisnici upozoravaju jedni druge na potencijalne prevarante. Iz policije su također potvrdili da je ove godine zabilježen porast prijevara u odnosu na lani.

“U devet mjeseci 2023. godine evidentirali smo ukupno 1.537 kaznenih djela Prijevara, a prošle godine u istom periodu 1452 kaznena djela”, kazali su N1 iz MUP-a.

Iz policije pojašnjavaju da je prevara “radnja koja uključuje namjerno obmanjivanje, varanje ili manipulaciju drugih ljudi kako bi se stekla neka vrsta koristi, obično materijalne ili financijske prirode (kod osoba starije životne dobi to je najčešće novac). To može uključivati lažno predstavljanje, skrivanje informacija ili izvršavanje nečega što je suprotno očekivanjima ili prethodnom dogovoru.”

Komentirajte prvi

New Report

Close