Stanovi u Hrvatskoj za 8,3 posto skuplji nego lani u isto doba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. listopad 2020. u 09:57
Foto :Igor Šoban/PIXSELL

U odnosu na prvo tromjesečje, cijene stambenih jedinica u razdoblju od travnja do kraja lipnja bile su za 1,8 posto više. 

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine bile su za 8,3 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je cijena novogradnje bila viša u odnosu na drugo tromjesečje 2019. godine cijene za 4,5 posto, a postojećih stambenih objekata za 8,8 posto. Na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu su porasle u prosjeku za 8,7 posto, na Jadranu 5,9 posto, dok su na ostalim područjima cijene bile više za 13,4 posto.

U odnosu na prvo tromjesečje, cijene stambenih jedinica u razdoblju od travnja do kraja lipnja bile su za 1,8 posto više. Pritom su novi stambeni objekti poskupjeli u prosjeku za 3,4 posto, a postojeći za 1,6 posto. U drugom tromjesečju 2020. cijene stambenih jedinica u odnosu na prvi kvartal iste godine u prosjeku su u Gradu Zagrebu bile više za 1,2 posto, na Jadranu 0,7 posto, a na ostalim područjima za 6 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close