Stan u Zagrebu kupljen 2016. za 100.000 eura, prodan za 190.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2020. u 11:30
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prošle je godine državne subvencije zatražilo više od četiri tisuće građana.

Stan od 65 četvornih metara u zagrebačkoj Mamutici, kupljen prije 15 godina za 34 tisuće eura, ovih je dana promijenio vlasnika i prodan je za 108 tisuća eura, piše Večernji list.

Dobro je prošao i bivši vlasnik jednog stana od 80 kvadrata na Medveščaku, kupljenog za sto tisuća eura prije četiri godine.

Prošli mjesec prodao ga je za 190 tisuća eura, a kako ga je četiri prethodne godine iznajmljivao, proizlazi da mu se investicija u tu nekretninu itekako isplatila.

Slično kao i na Jadranu, nekretnine se i nadalje odlično prodaju u glavnom gradu, a Peđa Kovačević, suvlasnik agencije Vertigo, kaže da stanove uspijeva prodati za mjesec dana. U razdoblju recesije to je bilo nezamislivo. Proljetni polet na tržištu nekretnina opet dolazi od države koja će ovogodišnji plan subvencioniranja stambenih kredita provesti dva puta, u ožujku i rujnu.

Prošle je godine državne subvencije zatražilo više od četiri tisuće građana, svaki četvrti kupio je stan u Zagrebu, a druga četvrtina skućila se u Osijeku, Rijeci, Splitu, V. Gorici, Varaždinu, Karlovcu i Vinkovcima. Stanovi se i dalje kupuju u velikim urbanim središtima, gdje su subvencije 30 posto mjesečne rate kredita, jer ona nude bolje prilike za život i posao. Ministar graditeljstva Predrag Štromar ističe da će subvencije dobiti svi koji se prijave, odnosno ispunjavaju zadane kriterije.

Takvih je lani bilo više od četiri tisuće, a ove bi se godine taj broj mogao i povećati budući da se planiraju dva kruga, prvi u ožujku te drugi u rujnu, piše Večernji list. Prvi proljetni krug može, ali i ne mora biti vezan uz izbornu godinu, no do njega je došlo nakon što su stigle pritužbe sa svih strana da jednokratne intervencije stvaraju balone na tržištu nekretnina, pa se pokušava izbjeći taj negativni učinak.

Komentirajte prvi

New Report

Close