‘Stambena ofenziva’: Planiraju gradnju 3200 subvencioniranih stanova na ove tri lokacije

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2019. u 13:53
Foto: Getty Images

Uz sadržaje za djecu i zelene površine, imat će i posebne stanove za osobe s malim primanjima.

U bečkim naseljima Liesing, Landstraße i Donaustadto 2022. planirana je gradnja 3200 subvencioniranih stanova. U ulicama Henneberggasse i Rößlergasse gradit će se 200 stanova s popratnim sadržajima. Ukupna je vrijednost oba projekta 27,9 milijuna eura, a učešće Grada Beča iznosi 8,2 milijuna eura. Uz sadržaje za djecu i zelene površine, kompleks u Henneberggasseu imat će i posebne stanove za osobe s malim primanjima. Zgrade u ulici Rößlergasse će također nuditi mnogo društvenih sadržaja za stanovnike, a njihova posebnost leži u funkcionalnoj promjenjivosti samih stanova koji će se moći prilagoditi potrebama stanara.

U novi će gradski kompleks u ulici Berresgasse u naselju Donaustadt Grad Beč uložiti 117 milijuna eura. 170.000 m2 bit će podijeljeno na tri djela: inovativno stanovanje s dječjim vrtićima i gastronomskom ponudom, urbano stanovanje s trgovinama te mirnije okruženje i mjesta za druženje osoba treće dobi. Gotovo će cijeli kompleks biti pješačka, tj. biciklistička zona kojom će dominirati zelene površine za igru i rekreaciju djece i odraslih.

Sva tri kompleksa dio su stambene ofenzive 2018.-2020. Grada Beča. Njome Grad želi zadržati visoku kvalitetu života i osigurati pristupačne cijene stanova za sve Bečane jer je prema riječima bečke vijećnice za stanogradnju Kathrin Gaal socijalna stanogradnja ključ uspješnog suživota u Beču.

Komentari (4)
Pogledajte sve

to se u razvijenim društvima zove pravo na stan , kao što imate pravo na obrazovanje ,na zdravstvenu zaštitu tako imate i pravo na stan , to je temeljno ljudsko pravo


Kada će se ovo desiti u Splitu i Zagrebu

Imaš čitavu Sopnicu i sada najnovije Podbrežje, inače je čitavi Novi Zagreb napravljen po sličnom sistemu…Ogromna razlika je kako Beč gospodari s tim fondom a kako Bandić…

Eto, to je praktični marksizam Poslovnog dnevnika, izvještavaju samo o građevinskim projektima gdje je država uključena sa subvencijama.

To je valjda primjer “ideološki ispravnog” poslovanja, a pravi privatni sektor marksisti iskreno mrze, pa ga neće ni spominjati.

A istina je da je Austrija zemlja razvijene tržišne ekonomije, i da su ovakvi projekti samo margilani dio tržišta, socijalni stanovi za socijalno ugrožene, čiji se socijalni status utvrđuje imovinskim cenzusom, uvođenje koga naši lupeški komunisti sprječavaju svim silama, jer bi se izravno vidjelo tko je krao i koliko je krao.

Ovakve socijalne projekte s lakoćom financira bogata liberalna ekonomija, a malo ih je jer u liberalnoj ekonomiji ima malo siromaha. No marksistička propaganda koja ovakve projekte stavlja u prvi plan, a sve druge prešućuje – kao da dolazi iz najmračnijih zakutaka Radničkog univerziteta Đuro Đaković.

New Report

Close