Samo je još jedan neprodan: Kvadrat bungalova na Cresu prodavao se za skoro sedam tisuća eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2022. u 10:16
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

O pomami u Sloveniji koju je izazvala prodaja creskih bungalova zorno su svjedočile postignute cijene.

Od 38 bungalova u naselju Stara Gavza na otoku Cresu, koji su tijekom protekla dva mjeseca prodavani na dražbama u Sloveniji, samo je jedan ostao neprodan, prenose slovenski mediji nakon što je prošli tjedan održan zadnji, sedmi krug dražbi ovih kućica za odmor koje se prodaju u sklopu stečajnog postupka nad građevinskim poduzećem Primorje iz Ajdovščine.

Sudeći prema nezapamćenom interesu koji je vladao na licitacijama za bungalove, ne treba sumnjati da će i taj jedan neprodani brzo naći svog novog vlasnika čim se raspiše nova licitacija, s obzirom na to da je prethodni kupac na koncu odustao od plaćanja kupoprodajne cijene, prenosi Novi list.

Prodaja u paketu

O pomami u Sloveniji koju je izazvala prodaja creskih bungalova zorno su svjedočile postignute cijene. Nije se štedjelo za svoj komadić morskog raja, pa se »kvadrate« u prvom redu do mora nudilo i plaćalo po pet, šest i više tisuća eura. Apsolutni rekord bilo je ponuđenih 360.000 eura za bungalov od 40 četvornih metara s pripadajućom terasom na rubnom dijelu naselja, smješteno tik uz more.

Komentirajte prvi

New Report

Close