Sve je veća potražnja za točno određenom vrstom nekretnina, pa će im cijena ove godine rasti oko 10 posto

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2019. u 13:40
FOTO: GettyImages

Tržište nekretnina u Hrvatskoj sve se jače polarizira. U Istri, Primorju i Dalmaciji rastu cijene nekretnina i grade se luksuzni hoteli te odmarališta, a Slavonija vapi za ulagačima.

Istaknula je to Tatjana Tošić, stručnjakinja za marketing i prodaju nekretnina, na predavanjima Tržište nekretnina u Hrvatskoj – mogućnosti i perspektive. Predavanja je njemačkim gospodarstvenicima te hrvatskim iseljenicima održala u konzulatima Republike Hrvatske u Stuttgartu i Düsseldorfu.

Njemačka spada među zemlje koje najviše ulažu u Hrvatsku, no u području turizma i nekretnina mogla bi i mnogo više.

„Upravo Njemačka ima odlično razvijen kontinentalni turizam, onaj koji nije vezan uz sunce i more, a istok Hrvatske idealan je za razvoj kongresnog te drugih specifičnih oblika turizma, primjerice onih vezanih uz biciklizam i prirodu“, kazala je Tatjana Tošić te u sklopu svojeg predavanja prikazala video o mogućnostima ulaganja u Osijek.

Dodala je da zahvaljujući svojem geostrateškom položaju Hrvatska mnogim zemljama Azije predstavlja vrata u Europsku uniju, pa se o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku raspituju investitori od Ujedinjenih Arapskih Emirata do Kine.

„Novi zamah razvoju hrvatskog turizma daju luksuzni brendovi među kojima su Four Seasons i Marriott. Raste i potražnja za luksuznim nekretninama, pa će njihova cijena ove godine rasti oko 10 posto. Raste interes i za kupnju tzv. bezbrižnih nekretnina, tj. onih koje, među ostalim, imaju organizirano čišćenje i održavanje”, kazala je Tatjana Tošić. Pojasnila je da se takve nekretnine mogu i iznajmljivati čime se povrat investicije očekuje u razdoblju između 4 i 10 godina.

Ivan Sablić, generalni konzul Republike Hrvatske u Stuttgartu, istaknuo je kako na razvoj tržišta nekretnina u Hrvatskoj uz Vladine mjere pozitivno utječe i članstvo zemlje u Europskoj uniji, tj. sredstva koja se povlače iz njezinih fondova. Zato smatra kako je pravi trenutak za novi val njemačkih investicija u Hrvatsku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

???
Koji se to hoteli grade? Od 6 hotela u izgradnji u Splitu, na svima je zaustavljena gradnja. Mariot se povukao a pitanje je sto je sa Four Seasons jer je otvorenje trebalo biti ovu godinu a mislim da ni počeli nisu…

New Report

Close