Andabak ruši “Termiju”, na njezinom mjestu niče hotel s 4 zvjezdice

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2017. u 10:12
Foto: Pixsell / Booking.com

Rušenje postojećeg kompleksa hotela treba započeti do kraja ove godine.

Vlasnik Bizovačkih toplica Jako Andabak odlučio je srušiti zgradu hotela Termia, jednu od najneobičnijih građevina u Slavoniji.

– Na rušenje starog kompleksa hotela Termia odlučili smo se nakon opsežnih analiza i konzultacija s našim Odjelom investicija i arhitektima. Detaljne usporedbe troškova adaptacije postojećeg objekta, kao i one rušenja i gradnje novog, pokazale su da je druga opcija prihvatljivija. Naime, adaptacija postojećeg objekta u kojem omjer smještajnog dijela i zajedničkih prostora više ne udovoljava zahtjevima tržišta, ni u smislu iskoristivosti, ni komfora nije isplativa – pojasnio je Jako Andabak, predsjednik Nadzornog odbora Sunce koncerna d.d. za Glas Slavonije. Ističe kako je projekt za rušenje gotov, a “istovremeno se završava projekt novog hotela koji će imati 160 smještajnih jedinica, dva restorana i wellness centar, te će, prema kategorizaciji – udovoljavati svim uvjetima hotela s 4 zvjezdice”.

– Rušenje postojećeg kompleksa hotela treba započeti do kraja ove godine. Vrijednost ovog projekta je oko deset milijuna eura, čime ulazimo u posljednju fazu uređenja kompleksa Bizovačkih toplica – zaključuje Andabak.

Komentari (2)
Pogledajte sve

za par godina počinju pripremni radovi.

Što je s vjerodostojnošču tog “investitora” u projektu Stibičke Toplice u ugovorenon okvirnoj vrijednosti ulaganja u iznosi 100 milijuna EUR-a, prema Ugovoru o JPP zaključenim s Krapinsko Zagorskom županijom 2008. godine, za sada, na “gradilištu” nema niti “zagorskih” a niti bilo kakovih drugih purana, a kamo li ugovorene izgradnje objekata.

New Report

Close