Otvoren hrvatski Sotheby’s, najskuplji kvadrat 11 tisuća eura

Autor: Marija Crnjak , 27. ožujak 2017. u 22:01
Vila Adria Pave Zubaka

Otvorenje ureda potvrđuje atraktivnost Hrvatske, koja je sve traženija turistička destinacija, a time raste i potražnja za luksuznim nekretninama.

Globalni lider na tržištu luksuznih nekretnina Sotheby's International Realty Affiliates LLC od jučer posluje na hrvatskom tržištu, temeljem 25-godišnjeg ugovora o franšizi s hrvatskom tvrtkom Porta Stella-Luxury Real Estate.

Prvi Croatia Sotheby's International Realty ured otvoren je u Splitu, a preko ove prestižne agencije trenutno se prodaje dvadesetak nekretnina u Hrvatskoj. Philip White, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sotheby's International Realty Affiliates LLC pojasnio je kako je ovo pravi ulazak Sotheby'sa na hrvatsko tržište. "Predivna hrvatska obala s otocima nudi život uz more u većim priobalnim gradovima što se u potpunosti uklapa u našu viziju razvoja brenda", kaže White.

Vlasnici hrvatskog Sotheby'sa su direktor Marko Pažanin te partneri Pavel Kulajta i Ilona Mančikova, ujedno osnivači Sotheby's International Realty za područje Češke. Osim splitskog ureda, kroz naredne dvije godine planiraju širenje na Dubrovnik, Istra i Opatija, potvrdio je za Poslovni dnevnik Marko Pažanin.  "Otvorenje ureda potvrđuje atraktivnost Hrvatske, koja je sve traženija turistička destinacija, a s porastom interesa za destinacijom raste i potražnja za luksuznim nekretninama.

Sotheby's International Realty globalni je brend za kupoprodaju nekretnina s 850 ureda u 65 zemalja svijeta, svi uredi po potrebi međusobno surađuju, a to prodavateljima znači da će prije doći do željenog kupca. Baza naših klijenata, odnosno klijenata Sotheby's nekretnina ali i aukcijske kuće iz svih krajeva svijeta vjerojatno je najveća baza potencijalnih kupaca ovog profila u svijetu", ističe Pažanin. Ured otvaraju s dvadesetak nekretnina, čija se cijena kvadrata penje i iznad 10 tisuća eura, a kroz dva mjeseca očekuju još desetak nekretnina. Inače, među nekretninama koje prodaju je i "Vila Adria" Pave Zubaka u Žrnovici, no Zubak nije bio dostupan da nam otkrije detalje. Pažanin kaže da cijena nije presudna.

"Pod luksuznim se podrazumijeva doživljaj, a ne cjenovni razred, imanje na nekoliko hektara i komotan jednosobni stan u dubrovačkoj ili splitskoj povijesnoj jezgri dva su različita koncepta luksuza. Iako u hrvatskim okvirima možemo reći da naše nekretnine pripadaju visokom cjenovnom razredu, u drugim državama ta je razlika bitno manje naglašena", kaže Pažanin. Naglasak daju na objekte za odmor i stanovanja, ali najavljuju i investicijske projekte iz sektora nekretnina i turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close