Opatija prešla cijenu od 5000 eura po kvadratu

Autor: Mladen Miletić , 09. siječanj 2024. u 06:28
Foto: GORAN KOVAčIć/PIXSELL

Gradovi poput Osijeka i Slavonskog Broda bilježe prosječne cijene kvadratnog metra od 1822 eura i 1836 eura.

Analiza cijena stanova koji su u studenom oglašavani na Crozilla.com pokazuje različite trendove. Osim porasta cijena, statistike pokazuju kako dio gradova bilježi i pad mjesečnih vrijednosti.

Gradovi u unutrašnjosti zemlje prikazuju raznolike trendove: najveći mjesečni pad cijena tijekom studenog na oglasniku su zabilježili Karlovac i Varaždin, dok Bjelovar i Slavonski Brod bilježe najveći mjesečni porast.

Visinom cijena ističu se gradovi na obali, gdje prednjači Opatija u kojoj je premašena cijena od 5000 eura po kvadratu, a slijedi je Dubrovnik u kojem su cijene i dalje nešto niže od tog iznosa.

Gradovi poput Osijeka i Slavonskog Broda bilježe prosječne cijene kvadratnog metra od 1822 eura i 1836 eura. Karlovac s prosječnom cijenom od 1355 eura po kvadratu i dalje ostaje među jeftinijim gradovima.

Najskuplji grad u kontinentalnom dijelu Hrvatske i dalje je Zagreb s prosječnom oglašavanom cijenom kvadrata od 2973 eura. U odnosu na prethodni mjesec, zagrebačke cijene porasle su za 0,2 posto.

Podaci na Crozilla.com pokazuju i da je Opatiji susjedna Rijeka tijekom studenog bila gotovo dvostruko jeftinija, te bilježi mjesečni porast od 1,9% i cijenu kvadrata od 2.843 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close