Nakon izvlaštenja, kreću Plavi horizonti

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2016. u 22:01
Gradnja je trebala biti završena još 2014. godine, Foto: PD

Kompanija Qatari Diar ubrzo će krenuti s izgradnjom luksuznog stambenog resorta u Crnoj Gori, vrijednog 250 milijuna eura, koji uključuje hotel s pet zvjezdica i više vila.

Kompanija Qatari Diar ubrzo će krenuti u realizaciju projekta izgradnje luksuznog stambenog resorta na Plavim horizontima u Crnoj Gori, najavio je izvršni direktor kompanije Greg Bankhurst. Prema njegovim riječima, uspješno je završen postupak izvlaštenja, te više nema prepreka izgradnji kompleksa vrijednog više od 250 milijuna eura.

“Bilo je ključno spajanje više od 120 parcela u jedan kompleks, što je bio veliki izazov. Uz pomoć ministara Radoja Žugića i Branimira Gvozdenovića napravili smo plan za svaku individualnu parcelu, plus još neke koje smo dobili izvlaštenjem”, rekao je Bankhurst. “Investicijska klima u Crnoj Gori je vrlo povoljna. Sve počinje od spremnosti vlade da zadovolji potrebe investitora i od međusobnih interesa. Što se nas tiče, to je polazna točka suradnje. Imali smo uspone i padove i prošli kroz nekoliko faza projekta. Vlada je primjerena cilju da se izgrade novi hoteli koji će promijeniti gospodarstvo Crne Gore, ali i realiziraju projekti koji će istovremeno biti rentabilni za investitore”, istakao je Bankhurst.

Qatari Diar će u Plavim horizontima graditi hotel s pet zvjezdica i više ekskluzivnih vila.

Projekt je trebalo da biti završen 2014. godine, ali je nekoliko puta obustavljan zbog imovinsko-pravnih problema i neodgovarajućih planskih dokumenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close