Marić odgovorio na optužbe o vrijednosti njegove vikendice

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2019. u 08:37
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Marić potvrđuje da je od Šarića kupovao nekretnine te da su u prijateljskim odnosima.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će idućeg tjedna slučaj ministra državne imovine Gorana Marića na temelju teksta u tjedniku Globus koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od tržišne vrijednosti koju ona ima danas i koju je imala 2012. godine, kada ju je Marić kupio. Tjednik problematizira i različitu površinu te nekretnine u imovinskim karticama koje je podnio 2013. i 2016. godine, a podcrtava i činjenicu da je i ovu kuću i druge nekretnine Marić kupio od Zvonka Šarića, čija je tvrtka Sjajna svjetlost na natječaju njegova ministarstva kupila vilu u Grškovićevoj ulici u Zagrebu, koju je do izmjena zakona koristio bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Kako piše Večernji list, Marić potvrđuje da je od Šarića kupovao nekretnine te da su u prijateljskim odnosima, no opovrgava da je radio bilo što protuzakonito ili da je na bilo koji način pogodovao prijatelju. Marić objašnjava da je Šarić na ponovljenom natječaju na kojem je bilo više ponuđača vilu u Grškovićevoj kupio zato što je imao najbolju ponudu.

– Postoje natječajna povjerenstva koja niti biram niti imam ikakve kontakte s njihovim članovima, a da se nikom ne pogoduje, svjedoči i činjenica da je 46 natječaja s 2300 ponuda provedeno, ne samo bez prigovora nego bez ijedne primjedbe – tvrdi Marić.

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost. Njegovo tumačenje potvrđuju i u Povjerenstvu za sukob interesa, gdje objašnjavaju kako dužnosnici moraju prijaviti bitne promjene u imovini, primjerice, ako su na kupljenom zemljištu izgradili kuću i sl., ne i rast vrijednosti uslijed tržišnih kretanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close