Kompanija ulaže 7,3 milijuna eura u hotel: Terme će imati osam bazena s mineralnom vodom

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2019. u 08:06
U novom hotelu bit će pet zatvorenih i tri otvorena bazena, Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Specijalna bolnica gradi zdravstveni centar, obnavljaju se hoteli.

Vrnjačka Banja do kraja kolovoza 2021. godine dobit će novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7,347.000 eura, kažu za eKapiju iz kompanije Gile Gas, koja je investitor tog projekta.

Gradnja Vrnjačkih termi, površine 16.261 četvorni metara, počela je krajem listopada 2018. godine, a predviđeno je da hotel ima 65 soba i 16 apartmana, odnosno ukupno 160 ležajeva. Građevinske radove izvodi tvrtka Nikolić iz Vrnjačke Banje.

Posao za 70 radnika

“Od dodatnog sadržaja planira se pet zatvorenih i tri otvorena bazena s mineralnom vodom, wellness i spa centar, mala i velika kongresna dvorana za 110 i 30 mjesta, nekoliko restorana, teretana, kino, koncertni amfiteatar, dječja igraonica i drugi sadržaji”, kažu iz kompanije. Vrnjačke terme će nakon otvaranja zaposliti 70 radnika.

Kompanija Gile Gas vlasnik je i RUC Ždrela – Mlavske terme, jedinstvenog wellness centra u Srbiji koji radi cijele godine. Sastoji se od akva parka s dnevnim i noćnim kupanjem u toplim i termalnim vodama temperature od 30 do 40 stupnjeva te hotela s više od 50 soba. Akva park raspolaže s dva zatvorena i četiri otvorena bazena.

Vrnjačka Banja kao turističko mjesto ima tradiciju dugu gotovo 150 godina i za to vrijeme postala je jedna od najbolje organiziranih destinacija, s najuređenijom infrastrukturom, dok po broju gostiju spada među od najposjećenije toplice u Srbiji.

Uređena infrastruktura

“Goste u Vrnjačku Banju privlači prije svega uređena turistička infrastruktura, parkovi, šetališta, veliki broj smještajnih objekata prilagođenih svačijem džepu, od soba u kućnoj radinosti do hotela s pet zvjezdica, lijepa priroda i planina Goč, kao i bogat kulturni program”, kažu iz TO Vrnjačka Banja.

Cijela sezona u Vrnjačkoj Banji bogata je kulturnim manifestacijama, a najznačajnije među njima su Vrnjački Karneval, Love Fest i Festival filmskog scenarija.

Osim gostima, grad je privlačan i ulagačima, koji su prepoznali turističke potencijale. Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje započela je u srpnju 2018. godine izgradnju novog objekta Merkur Palace. Riječ je o objektu s četiri zvjezdice. Smještajni kapacitet Merkur Palacea uključuje 58 luksuznih soba i apartmana, dok će ukupna površina zdravstvenog centra biti veća od 6500 četvornih metara.

Također, vrnjačka promenada je potpuno obnovljena, napravljen je vodopad s crkvenog brda, pješačke staze na crkvenom brdu, nova fontana na platou kod Vrapca, otvoren je novi Hotel Tonanti, a upravo traje obnova novog krila Hotela Zepter i Hotela Park. Usto je počela i izgradnja još jednog vodenog parka na terenima SC Raj.

Komentirajte prvi

New Report

Close