Javnim novcem usred parka gradi repliku svog dvorca, multimilijunaš ima opravdanje

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2022. u 10:18
Foto: YouTube screenshot

Artefakti kojih ima oko 400, već se prevoze u novi prostor.

Meksički multimilijunaš gradi repliku svoje vile sa sjevera Meksika koja će služiti kao muzej za njegovu kolekciju umjetnina, piše Associated Press. No taj je pothvat suočen s kritikama jer je većim dijelom financiran javnim novcem.

Mauricio Fernández Garza (71) rekao je da želi u gradu San Pedro Garza García javnosti omogućiti pristup svojim zbirkama umjetnina, povijesnih artefakata i fosila čija se vrijednost procjenjuje na 120 milijuna dolara.

No mjesto na kojem će predmeti biti smješteni izaziva pomutnju. Plan, odobren dok je sâm Fernández Garza bio gradonačelnik ovog bogatog grada pokraj Monterreya, naišao je na protivljenje čak i tada s obzirom na to da se radi o projektu za držanje osobnih predmeta tadašnjeg gradonačelnika.

Artefakti kojih ima oko 400, već se prevoze u novi prostor. Koliko će trajati izložba nije određeno, ali nakon što završi, prostor bi trebao postati kulturno središte koje će ugostiti i druge zbirke i događanja, rekao je glasnogovornik gradske uprave.

Lokalna vlada je rekla da je trošak projekta 9,7 milijuna dolara, od čega će 60 posto biti financirano iz javnih sredstava. Fernández Garza je rekao da će dati 20 milijuna pezosa, odnosno 984.000 dolara, a razlika će biti nadoknađena privatnim donacijama, prenosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close