Iako se ulaže preko 200 milijuna eura, u iduću turističku sezonu ulaze bez novih hotela

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2018. u 11:23
Foto: Getty Images

Radovi su na nekim objektima već počeli, pa je tako u Opatiji zatvoren hotel Ambasador, jedini petozvjezdani hotel u sastavu Liburnia Riviera Hotela.

U pripremu turističke 2019. u Hrvatskoj će se uložiti oko milijardu i 50 milijuna eura, a prema podacima o investicijama iz ankete Ministarstva turizma, najveći iznos ukupnih investicija planiran je u Primorsko-goranskoj županiji s ukupno 203 milijuna eura. Iz Ministarstva nismo uspjeli dobiti podatke o konkretnim projektima, no oni se naziru iz prethodnih najava vlasnika hotela i kampova. Na području Kvarnera uglavnom je riječ o podizanju kvalitete i novim zvjezdicama jer je i ova sezona pokazala da objekti najviše kategorije imaju najbolju popunjenost, piše Novi list.

Radovi su na nekim objektima već počeli, pa je tako u Opatiji zatvoren hotel Ambasador, jedini petozvjezdani hotel u sastavu Liburnia Riviera Hotela. U planu je povezivanje hotela s vilom Ambasador, a radovi će trajati nešto više od pola godine, te će hotel i vila Ambasador ponovo biti otvoreni i primiti goste u lipnju 2019. Hotel Ambasador će nakon temeljitog preuređenja dobiti i novu kongresnu dvoranu. U najvećoj opatijskoj hotelskoj tvrtki planiraju i manja ulaganja u ušminkavanje hotela Admiral i Istra, te Marina i Mediteran u Mošćeničkoj Dragi. Dodatne turističke postelje Opatija bi trebala dobiti i u hotelu Paris koji će nositi četiri zvjezdice i imati 110 soba, restoran, wine bar i shop, spa i wellness dio s bazenom, garažu i casino. Otvaranje je također planirano za iduće ljeto.

Unatoč činjenici da se na Kvarneru ulaže više od 200 milijuna eura u pripremu iduće turističke sezone, ne planira se izgradnja niti jednog novog hotela. Osim ako se ne obistine namjere Ypsilon Immobilien, berlinske agencije za promet nekretninama čiji je vlasnik Izraelac Amir Yazkan, a koji na Porozini namjerava izgraditi hotel s pet zvjezdica.

Komentirajte prvi

New Report

Close