Gradnja Kupara neće prije jeseni 2019.

Autor: Marija Crnjak , 07. lipanj 2018. u 22:00
Ivan Paladina, direktor Avenue ulaganja, Foto: D. Višnjić / Pixsell

Investitor državi predao pismo namjere brenda Four Seasons Kupare

Ruski investitor Avenue ulaganja građevinsku dozvolu za Kupare mogao bi imati najranije u rujnu 2019. godine, ako sve prođe prema planu, a hotelskim kompleksom od pet zvjezdica upravljat će Four Seasons.

Nastavak procedure za projekt Kupari omogućit će potpisivanje aneksa ugovora između investitora i Ministarstva državne imovine, koje je u četvrtak dobilo suglasnost Vlade na sadržaj aneksa. S tim se slaže i investitor, te bi se aneks ugovora za Kupare trebao potpisati kroz nekoliko dana, više od dvije godine od potpisivanja ugovora, potvrdio je jučer Ivan Paladina, direktor Avenue ulaganja.

Između ostalog, u aneksu stoji da investitor u roku od 30 dana treba Ministarstvu priložiti pismo namjere svjetskog hotelskog lanca, što je investitor navodno već učinio. Ugovor o menadžmentu pak trebaju predati 30 dana od donošenja urbanističkog plana uređenja (UPU Kupari I).

Ulazne podatke za izradu UPU Kupari I, Avenue ulaganja trebaju dostaviti općini Župa dubrovačka u 60 dana od sklapanja aneksa ugovora. Predviđa se da će izrada UPU trajati između 8 i 12 mjeseci, a nakon toga se mogu ishoditi sve potrebne dozvole za početak građenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close