Gradit će se novi POS-ovi stanovi, cijena ispod 1.000 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2020. u 09:14
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sagrađena je i prometna, komunalna, energetska te ostala infrastruktura što je i uvjet za izdavanje građevinske dozvole.

Gradsko vijeće Grada Bjelovara prošle je godine donijelo odluku o uključivanju Grada Bjelovara u Program društveno poticane stanogradnje (POS), javlja Lokalni.

U međuvremenu, Grad Bjelovar je osigurao zemljište, objavio javne pozive za podnošenje zahtjeva za stanove iz Programa i donio sve propisane prostorne planove. Sagrađena je i prometna, komunalna, energetska te ostala infrastruktura što je i uvjet za izdavanje građevinske dozvole.

U skladu s tim Grad Bjelovar ovih su dana posjetili Dragan Hristov, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te njegova pomoćnica Josipa Tokić. Razlog dolasku je potpisivanje predugovora o međusobnim pravima i obvezama između Grada Bjelovara i APN-a te ugovora o prijenosu vlasništva na Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama, čime bi Agencija mogla pristupiti realizaciji programa društveno poticane stanogradnje na području grada Bjelovara i zatražiti građevinsku dozvolu. Potpisivanjem ovoga ugovora Grad želi svojim građanima osigurati što nižu cijenu prodajne cijene četvornog metra stana iz Programa POS-a. –

Javile su nam se 22 obitelji i cijena stanova trebala bi biti ispod 1000 eura po metru četvornom. Na sjednicama Gradskog vijeća često se postavljalo pitanje što mi točno radimo za mlade obitelji. Ovaj je projekt namijenjen upravo njima. Trenutačno imamo oko 200 građevinskih dozvola za stanove. Znači, stanovi se i dalje grade, što je odlična vijest. Bjelovar je postao poželjan za život, dosta ljudi se doselilo, ovdje grade svoj život, pronalaze poslove, planiraju budućnost – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Gradit će se 20 stanova, a ostane li na kraju nešto stanova, Grad Bjelovar će ih kupiti za „rentanje“. Stanovi će se nalaziti u Ulici Antuna Šoljana u sjevernom djelu grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close