Gradi se novi zagrebački kvart na 50.000 kvadrata, stanovi neće biti nimalo jeftini

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2020. u 10:39
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zgrade će biti opremljene prepoznatljivim VMD “standardom”.

Ovih dana, dok cijela država razmišlja o pokretanju uspavane ekonomije, počela je realizacija najvećeg stambeno-poslovnog projekta koji se gradi u Zagrebu, novog zagrebačkog kvarta Heinzelova-Darwinova. Investitor je tvrtka VMD STANDARD, projekt je izradila tvrtka VMD PROJEKT, a obje su dio poznate grupacije VMD GRUPA.

Kako piše Jutarnji list, nakon završenog projekta u blizini maksimirske šume VMD STANDARD je u poslovnoj zoni grada omeđenoj ulicama Heinzelova, Vukovarska i Darwinova započeo gradnju novog arhitektonskog pothvata. Cilj im je urbanizacija i oplemenjivanje do sada zanemarenog gradskog prostora, mjesta na kojem nije bilo gotovo ničega.

Urbanističkim planom uređenja Heinzelova-Vukovarska iz 2006. godine definirana je buduća zona uređenja od 83.000 kvadrata. Kvart Heinzelova-Darwinova će se realizirati na oko 50.000 kvadrata te zone. Unutar kvarta su dvije pretežno stambene parcele, jedna poslovna parcela čiji je investitor ta tvrtka, te parcele javne namjene u vlasništvu Grada Zagreba – dječje igralište, dječji vrtić, javni park, zaštita zelene površine te prometnice i pješački koridori.

Zgrade će biti opremljene prepoznatljivim VMD “standardom”, radit će se po principima zelene gradnje te će se prikupljene oborinske vode koristiti za navodnjavanje zelenila. Po završetku gradnje zgradu će na upravljanje preuzeti tvrtka VMD SERVIS. Veličine stanova u zgradama predviđene su od 50 do 150 kvadrata, pretežito 70-80 kvadrata, različitih orijentacija, od jednostranih do trostranih. Stanovi uglavnom imaju povezane i velike prostore dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje te minimalno potrebne hodnike. Težilo se odvajanju spavaćeg trakta od dnevnog. Cijena kvadrata kretat će se od 2600 do 3000 eura ovisno o veličini i katnosti stana.

Komentirajte prvi

New Report

Close