Grad Zagreb nudi 39 ulična lokala, čak dva nalaze se na Dolcu

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2016. u 08:21
Foto: Borna Filić / Pixsell

Prema dostupnoj službenoj evidenciji Gradskog ureda za imovinu najviše novca od korištenja nekog gradskog prostora zaradi se od najma lokala u sklopu Kina Tuškanac.

Za kvadrat uličnog lokala za kafić, restoran, butik ili običan kiosk u središtu grada vlasnici znaju tražiti, ali i dobiti i po 33 eura, odnosno više od 250 kuna, a sličnu cijenu na javnim natječajima znaju postići i Grad i država. Tako država za kvadrat lokala u Gundulićevoj od 45 kvadrata od jednog zakupca ubire 250 kuna, dok Grad u Vlaškoj za prostor od 63 kvadrata ubire 13.500 kuna, odnosno 214 kuna po kvadratu.

– Ima realnih, no ima i onih koji traže velike iznose i to za velike prostore. Tu pak glavnu riječ imaju oni koji traže prostor i, ako oni imaju interes, iznajmi se i prostor od 500 kvadrata u centru po cijeni od 33 eura po kvadratu – kazala je Andrea Marija Brkić iz agencije Opereta koja je objasnila da ne postoje fiksne, pa čak ni okvirne cijene, već da vlasnici traže koliko žele, pa tako i država i Grad, piše Večernji list.

Prema dostupnoj službenoj evidenciji Gradskog ureda za imovinu najviše novca od korištenja nekog gradskog prostora zaradi se od najma lokala u sklopu Kina Tuškanac. Lokal ima 522 kvadrata, a vlasnik mjesečno u gradski proračun uplaćuje 27.700 kuna, odnosno 53 kune po kvadratu. Iako je cijena ispod tržišne, nju je smanjila veličina prostora. Hoće li se pozamašni iznos nadmašiti, doznat ćemo uskoro jer jeGrad raspisao natječaj za najam 39 prostora među kojima je najatraktivniji, a time i najskuplji prostor na Dolcu od 233 kvadrata za koji je početna cijena 10 tisuća kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close