Grad nudi svoje zemljište mladim obiteljima za gradnju kuće, evo koji su uvjeti za prijavu

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2020. u 09:40
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Grad kroz ovaj projekt želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine te ih tako rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće.

Grad Slavonski Brod raspisao je još jedan natječaj kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja.  Naime, Grad je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo gradnje obiteljske kuće. Kako piše Lokalni.hr, ponuditelj može biti bračna zajednica, izvanbračna zajednica te samohrani roditelj. Uvjet za prijavu je da ponuditelji ne prelaze dob od 45 godina i da nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske, priopćili su iz gradske uprave.

Novim raspisanim natječajem u ponudi je 17 nekretnina koje se nalaze u Dunavskoj ulici, Ulici Joze Martinovića, Ulici Franje Cejtnara, Ulici Augustina Kažotića, Naselju Marka Majstorovića te u Naselju kardinala Franje Kuharića. Površine koje su u ponudi veličine su od 360 do 760 kvadrata. Grad kroz ovaj projekt želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine te ih tako rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za gradnju kuće. Do sada je ovim projektom potpisano više od 40 ugovora, a sagrađeno je 18 kuća.

Komentirajte prvi

New Report

Close