FOTO: Zgrada Zavoda za javno zdravstvo prodana za 22 mil. kn. obitelji ‘Kralja vjetra’

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2020. u 15:05
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Zgrada Zavoda za javno zdravstvo na atraktivnoj lokaciji na obali uz plažu Kolovare uspješno je prodana za nešto više od 22 milijuna kuna i vjerojatno će biti prenamijenjena u hotel.

Jedini ponuditelj za bivšu zgradu Zavoda za javno zdravstvo bila je tvrtka Eko Zadar Dva d.o.o. s temeljnim kapitalom od 60 tisuća kuna i sjedištem u Zagrebu, vlasnika Iljka Ćurića.

Početna cijena bila je 17.005.000 kuna, a iz ove zagrebačke tvrtke za kompleks star pola stoljeća ponudili su iznos od 22.334.455 kuna. To je za 4 milijuna manje nego se ranije prodavala.

‘Kralj vjetra’

Kako piše Zadarski list, u sudskom registru, poduzetnik Iljko Ćurić suprug je Ane Ćurković Ćurić, kćeri bivšeg direktora u HEP-ovu Sektoru za strategiju i investicije Ante Ćurkovića, poznatog javnosti po nadimku »Kralj vjetra«.

Ćurić se kao direktor, vlasnik ili suvlasnik pojavljuje u 10-ak tvrtki, a u još desetak članovi su obitelji njegove supruge, kao i ona sama. Kao što nadimak »Kralj vjetra« i da naslutiti, većina tvrtki u vlasništvu ove obitelji bavi se energetikom. Njihovo prvo ulaganje u vjetroturbine na zadarskom području prije 12-tak godina rezultiralo je izgradnjom VE Bruška, a potom i one kod Benkovca prema Karinu Donjem čiji je naziv Zadar 4. Procjenjuje se kako vrijednost njihovih tvrtki premašuje iznos od 200 milijuna eura, piše Zadarski list.

 

 

 

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close