FOTO/VIDEO: U središtu Zagreba otvoren novi hotel s 5 zvjezdica ‘MET Boutique’

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2023. u 07:30
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Hotel se nalazi u Praškoj ulici, u neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Jelačića, u prostoru gdje je prije, uz ostalo, bila Galerija Karas.

Novi hotel u središtu Zagreba MET Boutique kategoriziran s pet zvjezdica, s 26 soba, spa, konferencijskom dvoranom, krovnom terasom i drugim sadržajima svečano je otvoren u ponedjeljak navečer, a svečanosti je nazočila i ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

Hotel moderne arhitekture na pet katova s pročeljem i ulazom u staklu zajedno su otvorili ministrica Brnjac, vlasnik i investitor Ahmet Ulaj, ujedno i vlasnik tvrtke Gener 2 koja stoji iza investicije, te zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Video: Matija Habljak / Pixsell

Ulaj je albanski poduzetnik koji već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj, a posao oko hotela počeo je 2017., dok je na upit Hine koliko je iznosila investicija u hotel odgovorio da je ‘to teško reći jer financijska konstrukcija još nije dovršena i još ima radova na lokaciji’.

Hotel se nalazi u Praškoj ulici, u neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Jelačića, u prostoru gdje je prije, uz ostalo, bila Galerija Karas.

“Drago nam je da smo u jezgri grada ‘oživjeli’ prostor koji nije bio funkcionalan. Hotel je mali, ali velike simbolike i za regiju jer ukazuje na prijateljstvo i suradnju Hrvatske i Albanije i vjerujemo da je hotel i vrijednost za grad”, istaknuo je Ulaj, izrazivši poštovanje i albanskoj zajednici u Hrvatskoj čiji su predstavnici također bili na otvorenju.

Brnjac: U Hrvatskoj od 2017. investirano 6,2 milijarde eura u kvalitetu u turizmu

Izaslanica premijera, ministrica Brnjac poručila je da je cilj hrvatske Vlade razvoj i ulaganja u kvalitetne objekte i sadržaje u turističkoj ponudi, te da je i ovaj hotel prilog tome, dodajući da je u Hrvatskoj u zadnjim godinama udvostručen broj hotela i kampova sa četiri i pet zvjezdica.

“U Hrvatskoj je od 2017. investirano 6,2 milijarde eura u kvalitetu u turizmu. S time nastavljamo i dalje kroz ulaganja iz sredstava NPOO-a i iz drugih izvora”, naglasila je Brnjac.

Zadovoljstvo u ime gradske uprave novim hotelom izrazio je zamjenik gradonačelnika Korlaet, ocijenivši da “hotel pridonosi urbanoj obnovi grada jer se aktiviralo nešto što je bilo zapušteno i nedostupno, i to arhitekturom visoke razine”.

“Kao predsjedavajući Turističkog vijeća grada Zagreba mogu reći da je hotel itekako obogatio ponudu grada”, kazao je Korlaet.

Direktor hotela Kristijan Bisaku za Hinu je kazao da hotel ima 25 zaposlenih, kao i zanimljivost da se bar u hotelu zove PEN 22 jer je na toj lokaciji davne 1922. bila prva radionica Slavoljuba Penkale.

Osim ministrice Brnjac na otvorenju je bio i ministar financija Marko Primorac, saborska zastupnica za manjine Ermina Lekaj Prljaskaj te drugi gosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close