Pogledajte nevjerojatnu vilu kontroverznog poduzetnika izgrađenu na vrhu nebodera od 33 kata

Autor: Domagoj Puljizović , 25. ožujak 2024. u 12:33
Foto: Srihari Karanth/YouTube screenshot

Smještena na vrhu Kingfisher Towera, raskošnog stambenog kompleksa od 33 kata u Bengaluruu u Indiji, njegova nebeska vila proteže se na 3716 metara kvadratnih.

Tajkuni i poslovni moguli poznati su po ekstravagantnim i ekscentričnim stambenim izborima. No, jedan indijski kontroverzni poduzetnik podigao je luksuz na nove visine, točnije na 122 metra.

Smještena na vrhu Kingfisher Towera, raskošnog stambenog kompleksa od 33 kata u Bengaluruu u Indiji, njegova nebeska vila proteže se na 3716 metara kvadratnih.

Vila ima dva kata, heliodrom, bujne vrtove, ogroman bazen i vidikovac, piše Business Insider.

Spektakularna kuća dizajnirana je za Vijaya Mallyu, biznismena koji je iz Indije pobjegao u Ujedinjeno Kraljevstvo kada se suočio s optužbama za navodne financijske malverzacije.

Prema pisanju Financial Timesa, Mallya je zbog svog raskošnog stila života prozvan “kraljem dobrih vremena”.

U ožujku 2016. godine pobjegao je iz Indije jer nije platio dugove veće od milijardu dolara. Zbog toga, Mallya možda nikada neće živjeti u vili procijenjenoj na 20 milijuna dolara.

Kako su izvijestili indijski mediji, kada je Mallya otišao iz zemlje, njegova vila još nije bila dovršena.

“Bio je izazov izgraditi vilu na na toj visini, ali smo osigurali uvjete da ju izgradimo točno onako kako smo je zamislili”, rekao je Irfan Razac, predsjednik tvrtke Prestige Estates Projects koja je radila na izgradnji vile.

Indija je u nekoliko navrata pokušala izručiti milijardera koji se obogatio na biznisu s alkoholnim pićima pod popularnim brendom Kingfisher.

Prema nedavnim statistikama, u Indiji je marka piva Kingfisher Strong imala tržišni udio od 36 posto i proširila je svoju prisutnost na 69 zemalja, uključujući Japan, Kanadu, Novi Zeland i Norvešku.

Komentirajte prvi

New Report

Close