FOTO: Ovako će izgledati nove kuće i zgrade koje će država graditi na Baniji

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2021. u 11:14
Foto: 24 sata

Projekte su predstavili potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji je zadužen za obnovu i izgradnju na Banovini nakon potresa, upravo predstavlja tipske kuće koje će se graditi za stradale u potresu. Ali i projekt višestambenih zgrada koje će se graditi u Petrinji, Glini i Topuskom. Jednaka zgrada će biti građena u sva tri grada, ali će biti različite katnosti i razlikovat će se po broju stanova, pišu 24 sata.

Prema ranijim najavama, na Banovini bi trebalo biti izgrađeno nešto više od tisuću kuća. Kuće se razlikuju po tipu, ali i kvadraturi. Najmanje kuće od 55 kvadrata idu za jednočlane i dvočlane obitelji, obitelj s tri do četiri člana će ostvarivati pravo na kuću od 70 četvornih metara, dok su one od 85 kvadrata namijenjene za obitelji s pet i više članova. Kuće neće biti izgrađene ovu zimu jer tek treba izabrati izvođače.

Projekte su predstavili potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević, ministar graditeljstva Darko Horvat i Gordan Hanžek, čelnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close