FOTO: Država i Grad Zagreb razmijenili nekretnine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. ožujak 2018. u 16:10
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

“Nećemo žaliti novca da je uredimo tako da bude najbolja kavana u Europi. Već sutra krećemo osmišljavati uređenje kavane Corso, tražit ćemo rješenja i natječajem, a onda ju i obnoviti i urediti i u skladu s time što je ta zgrada i prostor kavane posebno zaštićen”, kazao je Bandić.

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, koji je time u vlasništvo dobio četiri nekretnine, uključujući poznatu i već dugo zatvorenu kavanu Corso u Gundulićevoj ulici, dok je država u vlasništvo dobila jednu zgradu i jedan poslovni prostor.

Ugovor o zamjeni u srijedu su u prostoru sada zapuštene kavane Corso potpisali ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Napominjući kako su se oko toga dogovarali oko šest mjeseci, Bandić je zahvalio Mariću na susretljivosti te najavio da Grad u prostoru kavane Corso želi napraviti kavanu sličnu nekadašnjoj i vratiti joj stari sjaj, ali nije iznosio nikakve rokove ni detalje kada se kavana planira otvoriti.

"Nećemo žaliti novca da je uredimo tako da bude najbolja kavana u Europi. Već sutra krećemo osmišljavati uređenje kavane Corso, tražit ćemo rješenja i natječajem, a onda ju i obnoviti i urediti i u skladu s time što je ta zgrada i prostor kavane posebno zaštićen", kazao je Bandić.

Dodao je kako se nada da će, na tragu Tina Ujevića i drugih zagrebačkih intelektualaca i zagrebačkih gradonačelnika koji su posjećivali tu kavanu, i on u njoj jednom piti kavu.

Ministar Marić je naznačio da je zadovoljan što će kavana u obnovu, jer, kako je kazao, "nema ništa gore od zapuštenosti objekata, pogotovo državnih, a ovo sada je početak kraja zapuštenosti te kavane".

"Siguran sam da ovo neće biti samo prostor za piti kavu nego i susreta inteligencije te sugovorništva", poručio je ministar, koji je na upit novinara kazao da procesi privatizacije i prodaje državne imovine idu ove godine prema planu te da će prodaja biti veća nego se očekivalo i dosegnuti sigurno oko milijardu kuna za ovu godinu.

Od ostalih nekretnina koje su zamijenili Grad Zagreb i Ministarstvo državne imovine i o čemu su novinari dobili pisanu informaciju, a potpisnici o tome nisu govorili, Grad je u vlasništvo osim kavane Corso, čija je vrijednost procijenjena na oko 30 milijuna kuna, dobio nekretnine koje su do sada bile u vlasništvu države odnosno prostor u Jurišićevoj ulici 1 koji sada koristi zagrebačka Turistička zajednica, procijenjene vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna, te još jedna prostor u Jurišićevoj 1 vrijednosti oko 3,1 milijun kuna, a koji se bespravno koristi.

Dobio je i suvlasnički dio nekretnine u Sesvetskom Kraljevcu, vrijednosti oko 2,9 milijuna kuna, koji se koristi za smještaj životinja.

Država je pak od Grada Zagreba u vlasništvo dobila poslovni prostor na prvom katu u Frankopanskoj ulici 1., vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna, a to koristi Ministarstvo financija, kao i zgradu u Ulici Republike Austrije 20, vrijednosti oko 28 milijuna kuna, koju koristi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Zamoljen za komentar poruke hrvatske predsjednice iz Karlovca kako smatra da bi trebalo smanjiti Vladu odnosno broj ministarstava, ministar Marić je odgovorio da se on bavi svojim poslom, vodi Ministarstvo državne imovine i da je koncentriran za taj dio posla.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sad će i zastupnici drugačije ‘disat’

bosanđerosi love u mutnom

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-maric-darovao-crkvi-nekretnine-kod-splita-vrijedne-84-milijuna-kuna/2009374.aspx

Bandić-Marić-Vaso (BMV) ekspertni tim za raspolaganje nekretninama – konačno !

New Report

Close