Evo gdje u Hrvatskoj možete kupiti stambeni kvadrat i za manje od 300 eura

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2017. u 08:36
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Najniže cijene za stanove u Hrvatskoj prodavatelji su tražili u gradovima kontinentalnog područja.

Prema podacima dostupnim na internetskom oglasniku za nekretnine Crozilla.com, prosječna cijena četvornog metra stana u Osijeku tijekom 2016. godine iznosila je 957 eura. Najniža je to cijena u kvartetu najvećih hrvatskih gradskih regionalnih središta. Za Zagreb, primjerice, prosječna je cijena iznosila 1600 eura za četvorni metar.

No općenito najniže cijene za stanove u Hrvatskoj prodavatelji su tražili u gradovima kontinentalnog područja pa tako u ovom oglasniku iznose kao primjer Sisak, gdje je cijena kvadrata stana tijekom prošle godine u prosjeku iznosila 705 eura, ili pak Bjelovara sa 785 eura po kvadratu. Prema podacima Crozilla.com, godišnji pad cijena stanova u visini od 2,3 posto tijekom prosinca zabilježen je u Sisku i Osijeku.

No iznenađenje, a to je da se u Osijeku, u kojemu je putem ovog oglasnika oglašena prodaja više od 400 stanova, od prosinca mogu pronaći stanovi i po cijenama nižim i od 300 eura po četvornom metru, piše Glas Slavonije.

Pritom napominju kako je riječ o nekretninama starije gradnje, najčešće potkrovljima ili dvorišnim stanovima koji zahtijevaju adaptaciju i dodatna ulaganja pa su i zato njihove cijene znatno niže od prosječnih.

Komentirajte prvi

New Report

Close