Država darovala Gradu nekretninu vrijednu više od 113 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2019. u 09:45
Ministar Goran Marić, Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Nakon potpisivanje ugovora ministar Marić je izjavio kako je riječ o sedmom ugovoru kojim se nekretnine u vlasništvu države prenose u vlasništvo Grada Vukovara.

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su ugovor kojim Republika Hrvatska, kao vlasnik, daruje Gradu Vukovaru nekretninu za realizaciju projekta Poljoprivredno-prehrambenog centra Agro Vukovar.

Kako piše Glas Slavonije, riječ je o parceli površine 52 tisuće četvornih metara koja se nalazi na Sajmištu, gdje je smješten niz gospodarskih subjekata.

Penava je istaknuo kako se problem prijenosa vlasništva često podcjenjuje, pogotovo što je uglavnom riječ o dugotrajno zamrznutim stanjima, a nakon što se nekretnine predaju u vlasništvo jedinica lokalne samouprave, one ih stavljaju u funkciju, što je smisao cijelog procesa.

Nakon potpisivanje ugovora ministar Marić je izjavio kako je riječ o sedmom ugovoru kojim se nekretnine u vlasništvu države prenose u vlasništvo Grada Vukovara, čija je ukupna vrijednost veća od 113 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close