Dosad najskuplji kvadrat na Rivi: Vrtoglavih 1,35 milijuna eura za 29 kvadrata

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2021. u 10:05
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

“Možda je to moje maštanje, možda me stanje na tržištu i stvarnost osvijeste. Smatram da bih toliko mogao dobiti za prostor. Mi smo bacili karte na stol, a sad, vrijeme će pokazati pošto će se to prodat”, rekao je vlasnik nekretnine.

Odricanjem prava prvokupa na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na tržištu nekretnina našao se dosad najskuplji kvadrat na Rivi. Grad je imao priliku otkupiti tu nekretninu za iznos od čak milijun i 350 tisuća eura, a budući da je riječ o prostoru površine 29,04 metara četvornih, dolazi se do impresivne cijene kvadrata, koja iznosi čak 46.487 eura.

Sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, vlasnik koji namjerava prodati zaštićeno kulturno dobro, poput ovog prostora, dužan ga je prvo ponuditi Republici Hrvatskoj, Županiji i Gradu. U slučaju da se svi odreknu prava prvokupa, vlasnik prostor može prodati drugom kupcu, ali cijena ne smije biti niža od one koja je ponuđena Gradu. Dakle, gotovo 350 tisuća kuna po metru četvornom ili za više od deset milijuna i sto tisuća kuna, koliko bi potencijalni kupac trebao izdvojiti za cijeli prostor, piše Slobodna Dalmacija.

Rijetki se mogu pohvaliti “paprenom” cijenom kvadrata svoje nekretnine kao vlasnici malog, ali očito iznimno vrijednog prostora na splitskoj Rivi u kojem kultni caffe bar “Dujam” posluje više od 15 godina. Vlasnik prostora je otkrio da su u tijeku pregovori oko prodaje.

“Možda je to moje maštanje, možda me stanje na tržištu i stvarnost osvijeste. Smatram da bih toliko mogao dobiti za prostor. Mi smo bacili karte na stol, a sad, vrijeme će pokazati pošto će se to prodat”, rekao je Miroslav Dujmović, vlasnik vrijedne nekretnine, te je posebno naglasio da se gosti “Dujma” ne trebaju pribojavati zatvaranja tog caffe bara.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close