Crkva gradi hotel, radovi počinju ovog ljeta

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2018. u 10:04
Crna Gora, Foto: Getty Images

Ugovori sa zakupcima su produžavani na različita razdoblja, a ugovor iz 2004. godine koji je predviđao renoviranje dotrajalih kamp kućica, produžen je na deset godina.

Crnogorska kompanija Carine u vlasništvu Čede Popovića i Crkvena općina Kumbor Mitropolije crnogorsko-primorske grade hotel na mjestu sadašnjeg vikend naselja Šumadija.

To zemljište od dvije tisuće kvadrata, u vlasništvu CO Kumbor, graniči sa zemljištem Carina, pa su vlasnici potpisali ugovor o zajedničkoj izgradnji i zakupu te parcele, piše Pobjeda. Vijest je neugodno iznenadila vlasnike kamp kućica, od kojih većina već pet desetljeća iznajmljuje zemljište Mitropolije.

Nenad Sikimić iz Beograda kaže da je njegova baka kupila kamp kućicu još 1969. godine.

Nadali se da se neće graditi

“Četiri generacije naše obitelji ovdje su boravile dio godine. Uvijek smo znali da je ovo vlasništvo crkve, znali smo i da postoji mogućnost da se ovdje grade hoteli, ali smo se nadali da ovo može potrajati kada smo 2003. dobili zahtjev da uredimo naselje”, kaže Sikimić, dodajući da su u prosincu prošle godine dobili obavijest da za 30 dana moraju iseliti i raščistiti teren, uz prijetnju da će im ako to ne urade investitori srušiti kuću i naplatiti troškove.

 

300eura

plaćali su godišnje zakupci Crkvenoj općini u vikend naselju

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske objasnili su da većina zakupaca ima parcele od 60 do 70 kvadrata, s montažnim kućicama površine od 15 do 20 kvadrata, a zakup su plaćali 300 eura godišnje.

Ugovori sa zakupcima su produžavani na različita razdoblja, a ugovor iz 2004. godine koji je predviđao renoviranje dotrajalih kamp kućica, produžen je na deset godina. Tvrde da nije bio njihov hir već zahtjev općine da se uredi prostor na obali.

Radovi počinju ovog ljeta

“Ne vidimo da je zakupcima učinjena nepravda. Za izuzetno nisku cijenu su koristili zemljište, a dio je izdavao kućice turistima. Ovdje se ne radi o nesporazumu koji je moguće riješiti dobrom voljom Mitropolije, već o našoj zakonskoj obvezi da zemljište u svom posjedu privedemo svrsi u skladu s planskim dokumentima”, objasnili su iz Mitropolije.

Čedo Popović kaže za Pobjedu da planira izgradnju hotela, kao i da mu je želja da goste u novom objektu primi već sljedećeg ljeta.

“S pripremnim radovima počeli bi odmah po iseljenju dosadašnjih zakupaca jer sam od općine tražio dozvolu za gradnju za vrijeme ljetnje sezone”, rekao je Popović.

Komentirajte prvi

New Report

Close