Akvizicijom hrvatskog PRS-FM-a L’Operosa debitira izvan Italije

Autor: Poslovni dnevnik , 26. rujan 2022. u 22:00
Tvrtka PRS-FM sad želi napraviti i iskorak u pružanju usluga javnom sektoru/PD

Talijanska grupacija s našeg se tržišta planira širiti u Sloveniju, BiH, Srbiju te Sjevernu Makedoniju.

Talijanska grupacija L’Operosa, specijalizirana za upravljanje nekretninama, prvi je put iskoračila izvan nacionalnog tržišta i to upravo u Hrvatsku, odakle planiraju širiti operacije na Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Sjevernu Makedoniju. Taj im je manevar omogućilo preuzimanje hrvatske tvrtke PRS-FM iz Zagreba koja se bavi tehnički facility menadžmentom.

“L’Operosa je odabrala hrvatsko tržište kao svoje prvo inozemno iskustvo, ne samo zbog njegova makroekonomskog rasta, već i zbog važnih sličnosti s talijanskim tržištem, kao i zbog kulturološke blizine i logistike”, rekao je Aldo Di Biagio, član uprave L’Operosa Facility Managementa iz Zagreba – tvrtke koju su Talijani radi istraživanja tržišta i pripreme akvizicije osnovala prije tri godine.

3000

ljudi zapošljava talijanska grupacija L'Operosa

‘Možemo postati lider’
“Zahvaljujući ovoj akviziciji imamo mogućnost postati lider u facility menadžmentu na hrvatskom tržištu. Očekujemo rast broja djelatnika i klijenata te prihoda. Tvrtka PRS-FM dosad se nije bavila infrastrukturnim facility menadžmentom, pa ćemo s L’Operosom razvijati i tu djelatnost.

Budući da L’Operosa u Italiji ima ugovore s nizom europskih tvrtki, nadamo se da ćemo s njihovim podružnicama surađivati i u Hrvatskoj. Želimo napraviti i iskorak u pružanju usluga javnom sektoru”, kazao je Tihomir Kota, bivši direktor PRS-FM-a, a sadašnji član uprave L’Operosa Facility Managementa.

Potencijal za rast
Kota, bivši direktor PRS-FM-a, a sadašnji član uprave tvrtke L’Operosa Facility Management.

Iz talijanske su grupacije priopćenjem istaknuli da je, iako su se upravljanje nekretninama i njihovo održavanje u Hrvatskoj počeli razvijati prije dvadesetak godina, još malo tvrtki koje za to koriste vanjske usluge. Upravo u promjeni takvog trenda ova kompanija, kažu, vidi ozbiljan potencijal.

“Eksternalizacija usluga upravljanja objektima tvrtkama donosi optimizaciju resursa i uštede, pa se tvrtke u potpunosti mogu posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti”, dodali su iz L’Operose.

Komentirajte prvi

New Report

Close