Infinum s po 200 eura mjesečno stipendira 10 srednjoškolaca

Autor: Josipa Ban , 28. ožujak 2023. u 09:33
Foto: pd

Ova hvalevrijedna Zaklada izrasla je iz volonterskih aktivnosti zaposlenika ove kompanije kada su 2016. Stjepanu Magdiću, dječaku iz Karlovca, donirali harmoniku.

IT kompanija Infinum kroz Zakladu Infinum Foundation stipendirat će 10 hrvatskih srednjoškolaca, izvrsnih učenika slabijeg imovinskog statusa, i to mjesečnim iznosom od 200 eura.

”Program stipendija tek je u začetku. Cilj nam je nastaviti pružati financijsku podršku učenicima kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje i povećavati broj stipendista svake godine. Želimo pružiti dugoročnu potporu učenicima kojima je to potrebno”, ističe Marko Knežević iz Infinuma te jedan od osnivača i volontera u Infinum Foundationu. Ova hvalevrijedna Zaklada izrasla je iz volonterskih aktivnosti zaposlenika ove kompanije kada su 2016. Stjepanu Magdiću, dječaku iz Karlovca, donirali harmoniku. No na tome nisu stali. Crvenim su nosovima besplatno napravili web stranicu te opremili Dom za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima. U konačnici, na razini je kompanije donesena odluka da svake godine doniraju 1% profita. Sve ove aktivnosti rezultirale su osnivanjem Zaklade što je bilo važno za strukturiranu raspodjelu donacija. ”Ne postoji puno programa stipendija za srednjoškolce u Hrvatskoj, a učenici imaju jako malo ili nimalo mogućnosti pronaći honorarne poslove izvan školskih obaveza. Ovako smo im htjeli pomoći”, navodi Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

Komentirajte prvi

New Report

Close