Želite dobiti posao? Onda ne radite ove stvari na razgovoru jer nećete dobro završiti

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2020. u 11:45
Foto: pixabay

Ipak, koliko god se trudili svidjeti poslodavcu, nekada neki postupci i izjave mogu presuditi loše za vas.

Upotrazi za poslom prijavili ste se na nekoliko oglasa, a intervjui se bliže. Neka tvrtka vam je sigurno privlačnija od druge, ali želja da ostavite dobar dojam vrijedi za svaku od njih. Ipak, koliko god se trudili svidjeti poslodavcu, nekada neki postupci i izjave mogu presuditi loše za vas, prenosi Večernji list.

Djelujete očajno

Dobili ste otkaz, imate probleme s financijama, tražite bolju budućnost… Koji god razlog traženja novog posla bio nemojte djelovati očajno. Zadržite prisebnost i profesionalnost, nemojte moliti za posao. Pokažite interes, uzbuđenje, želju za radom, ali ne otkrivajte svoju privatnu situaciju.

Samo ja, ja, ja…

Često će vas pitati zašto baš vi zaslužujete tu poziciju, i iako je to prilika da svašta kažete o sebi, nemojte toliko pričati o vama kao osobi. Fokusirajte se radije na stvari koje možete pružiti tvrtki. U tom trenutku ne ističite priznanja, vještine… Već pokažite znanje o poslu.

Komentiranje trenutnog poslodavca

Kad ljudi traže novi posao, nerijetko je razlog šef ili okolina u kojoj rade. Kako god bilo, nema opravdanja za ogovaranje trenutnog poslodavca. Koliko god trenutni posao pruža vama nezadovoljstvo, oduprite se iskušenju da se požalite na svog šefa ili tvrtku tijekom razgovora. Vaša negativnost može štetiti samo vama.

Nemojte biti arogantni

Samopouzdanje je privlačna kvaliteta kandidata, znate da imate vještine, znate da možete postići velik uspjeh i spremni ste na sve. To su pozitivni atributi za pokazivanje, ali pripazite da ne pretjerate. Nikada ne biste trebali pretpostavljati da ste bolji od drugih, već biste trebali pustiti onog koji vas zapošljava da o tome razmišlja.

Nesigurni ste

S druge strane, također biste trebali biti ponosni na svoju povijest rada. Nikad ne izražavajte sumnju u sebe kad vas pitaju zašto bi vas netko trebao zaposliti. Neke fraze koje se nikada ne smiju izgovarati uključuju: ‘Shvaćam da imate mnogo kvalificiranih kandidata’ ili ‘Moram puno toga naučiti.’ Umjesto toga, uđite sa samopouzdanjem, uvjerenjem i jezikom koji govori da ste spremni prihvatiti izazov. Treba pronaći neki balans između uobraženosti i nesigurnosti.

Pretjerano uzbuđenje

Trebate pokazati želju za radom i uzbuđenje, naravno, ali nemojte pretjerano hvaliti tvrtku u koju ste došli na razgovor i govoriti kako vam je san raditi za njih. Za početak objasnite kako se dobro uklapate u okruženje i ulogu koju traže.

Komentirajte prvi

New Report

Close