Zbog ovih šest razloga vam perilica smrdi, a neugodne mirise lako je otkloniti

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2022. u 09:14
Foto: Pixabay

Toliko smo usredotočeni na pranje i održavanje odjeće da zaboravimo da i stroju treba malo čišćenja.

Perilica za rublje koja miriše na vlagu dok pokušavate oprati rublje može biti neugodno iskustvo. Postoji šest razloga zbog kojih vaša perilica rublja može imati neugodan miris, a s pomoću nekoliko savjeta ih se možete uspješno riješiti.

Uređaji su upotrebom izloženi masnoći i ulju s odjeće, zalutalim dlakama i otpadcima koji ostaju u džepovima odjeće.  Ali toliko smo usredotočeni na pranje i održavanje odjeće da zaboravimo da i stroju treba malo čišćenja. Profesionalci tvrtke specijalizirane za čišćenje iz Engleske objasnili su u čemu bi točno mogao biti problem sa smradom koji dopire iz perilice rublja i kako ga riješiti, piše The Sun. a prenosi 24sata.

1. Ciklusi niske temperature

Možda su bolji za okoliš, ali pranje odjeće na nižim temperaturama može ostaviti oštar miris. Što je viša temperatura pri kojoj stroj pokrećete, to je vjerojatnije da će protjerati bakterije – inače se mogu nakupiti.

Ovdje možete upotrijebiti jednostavno rješenje i samo trebate pokrenuti ‘servisno pranje’ na stroju. Pokrenite ga barem jednom mjesečno i miris bi trebao nestati.

2. Prljava brtva na vratima

Ako brtvu na vratima ne održavate čistom, nakon nekog vremena iz nje može dopirati neugodan miris.

3. Loš sustav odvodnje

Kada stroj ne ispušta dobro vodu, može ispuštati miris koji se širi. Voda koja ostane u stroju postaje ustajala i može dovesti do stvaranja plijesni, sluzi i bakterija.

Pokušajte upotrijebiti sredstvo za odčepljivanje odvoda kako biste riješili nakupljenu vodu. Nakon što to učinite, morat ćete stvarno dobro očistiti perilicu kako biste bili sigurni da ste se riješili svih zaostalih bakterija.

4. Upotreba previše deterdženta

Upotreba viška deterdženta znači da većina ostaje u perilici. S vremenom se talog može nakupiti i početi ispuštati neugodan miris. To možete izbjeći tako da jednom u dva tjedna očistite ladicu za deterdžent i filter. Također, uvijek pripazite da ne prekoračite preporučenu količinu.

5. Vlažan bubanj

Za očekivati ​​je da će se bubanj perilice za rublje smočiti, ako je stalno vlažan, to može dovesti do dugotrajnog smrada koji također može utjecati i na odjeću. Kako biste to riješili, obavezno izvadite odjeću iz stroja čim ciklus završi, umjesto da je ostavite preko noći.

Zatim obavezno ostavljajte vrata otvorena kako biste ju prozračili i pomogli joj da se osuši.

6. ‘Ako čisti dobro’

Još jedan čudan razlog, ali ako perilica dobro čisti odjeću, također može ostati neugodnog mirisa u njoj. To se može dogoditi kada je prljavština uklonjena s odjeće, ali ne iz stroja. Pokrenite čisti ciklus ili prazno vruće pranje nakon što ste oprali odjeću kako biste uklonili ovaj miris.

Komentirajte prvi

New Report

Close