Završila je osma generacija Styria:SCOOL akademije

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2019. u 09:59
Foto: Press

Ovogodišnji program završio je Pub quiz natjecanjem timova polaznica, predavača, mentora, alumnija i drugih sudionika programa, te proglašenjem najboljih polaznica, timova i predavača SCOOL-a 2019. godine.

U 2019. godini upisana je osma generacija polaznika Styria:SCOOL akademija, a specifičnost ove generacije je činjenica da su u redovima akademije sjedile isključivo polaznice – ovogodišnji program uspješno je završilo 18 studentica s čak 10 različitih fakulteta. 

Proteklih tjedana polaznice su kroz više od 60 sati predavanja stjecale nova znanja i vještine koje će moći upotrijebiti u profesionalnom razvoju i budućoj karijeri. U sklopu predavanja i radionica polaznice su slušale o temama:  trendovima u medijima, marketingu, prodaji te korisničkom iskustvu u medijima, osnovama fotografije, community managementu i sličnim temama. 

Jedna od vrijednosti akademije svakako je i job shadowing program koji daje priliku iz prve ruke doživjeti poslovni svijet i naučiti poneki trik za svoj daljnji profesionalni razvoj, a studentice su tijekom programa provele više od 360 radnih sati u 15 odjela unutar 7 kompanija Styria grupe. 

Uz to, kroz protekla tri tjedna četvoro mentora iz različitih Styrijinih tvrtki: Večernji list, 24sata, Pixel Media i Njuškalo vodilo je polaznice u izradi idealnog rješenja projektnog zadatka čijom rezentacijom je cjelokupni program 2019. godine priveden kraju. 

Na jučerašnjoj proslavi, uz Pub quiz natjecanje u Teacher's pubu, dodijeljene su i nagrade najboljima. Najbolji projekt i prezentaciju projektnog rješenja imao je tim Pixluencers kojeg su činile Inga Đuđik, Valentina Hrgovčić, Ines Sibneraj i Marta Totar, koje su i nagrađene prigodnom timskom nagradom.
Osim najboljeg tima, na jučerašnjoj završnici projekta dodijeljene su nagrade trima  najboljim polaznicama. Tako je Julija Puškar, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osvojila prvo mjesto prema ocjenama predavača, domaćina job shadowinga te stručnog žirija za ocjenjivanje projektnog zadatka. Drugo mjesto pripalo je Ingi Đuđik, studentici Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a treće mjesto zasluženo je osvojila Sara Štetić, studentica Psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Osim nagrada za najbolji tim i najbolje polaznice, dodijeljena je i nagrada za najSCOOLovca prema izboru polaznica SCOOL-a koju je odnijela Elina Zorić, studentica Odnosa s javnošću na Veleučilištu VERN' te nagrada za najSCOOL predavača koju je osvojio Dominik Šafarić iz Styrijinog Trikodera koji je održao zanimljivo predavanje na temu Big data: ponašanje potrošača.

Prisjetimo se, Styria:SCOOL akademija održava se od 2012. godine te studentima pruža jedinstvenu priliku da se uz vrhunske mentore okušaju u radu u medijima. Predavanja i radionice koncipirani su tako da studentima pruže stvaran uvid u sve relevantne aspekte poslovanja najveće medijske grupacije u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se mogu studenti svih fakulteta i usmjerenja. Uz novčane stipendije, najboljima se pružaju i prilike za rad.

Ususret novoj, devetoj generaciji Styria:SCOOL akademije pozivamo sve zainteresirane da prate naš rad na Facebook i Instagram stranici, te se prijave kad za to dođe vrijeme.

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL akademiji pozivamo da nam pošalju svoj životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close