Zagreb u online izdanju američkih dnevnih novina The New York Times 

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2021. u 11:49
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ovaj su tjedan svi čitatelji online izdanja američkih dnevnih novina The New York Times mogli pročitati članak o Zagrebu koji naš grad predstavlja kroz modu, točnije modne dodatke.

Autorica reportaže je novinarka Kristin Vuković koja je kao autentične zagrebačke modne dodatke predstavila kravatu, ručno rađene torbe, šešire i kišobrane. 

Reportaža se sastoji od predstavljanja i izjava poznatih hrvatskih modnih marki i dizajnera, a to su: Croata, Etno Butik Mara, Kobali šeširi, kišobrani Cerovečki te zlatar Mario Nokaj koji je napravio kolekciju nakita inspiriranu licitarskim srcem. Novinarka Zagreb opisuje kao grad sa stilom koji kroz utjecaje iz obližnje Italije i  austro-ugarske prošlosti, zajedno s tradicionalnim simbolima u kombinaciji sa suvremenim dizajnom, stvara osebujan štih. Članak je dostupan na poveznici: https://www.nytimes.com/2021/11/24/style/zagreb-croatia-accessories-fashion.html . 

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

The New York Times su američke dnevne novine, koje od osnutka 1851. izlaze u New Yorku te su, kako u tisku, tako i u svojem online izdanju jedne od najpopularnijih novina u SAD-u. Turistička zajednica grada Zagreba konstantno radi na promociji hrvatske metropole. Sustavnom promocijom, suradnjom s medijima diljem svijeta, organizacijom posebnih promocija te nastupom na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, grad Zagreb se premetnuo u jednu od nezaobilaznih destinacija u Hrvatskoj. Suradnja s medijima, kako stranim tako i s domaćim, najznačajniji je oblik promocije turističke destinacije, a uložena sredstva višestruko se vraćaju kroz objave raznih članaka, reportaža ili TV emisija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close