Veterinar rekao kojih 5 pasmina pasa nikada ne bi imao

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2022. u 09:48
Foto: pixabay

Razlozi su uglavnom sezali od zdravstvenih problema pa do agresivnog ponašanja. 

Veterinar je preko svojeg TikTok profila podijelio video i nabrojao pet pasmina pasa koje ne bi nikada sam imao, i pritom je objasnio i zašto.

Razlozi su uglavnom sezali od zdravstvenih problema pa do agresivnog ponašanja.

“Zapamtite, ovo je samo moje mišljenje i možda se nećete složiti sa mnom”, rekao je na početku videa.

@ben.the.vet 5 dog breeds I would/could never own as a veterinary surgeon #dogsoftiktok #learnontiktok #veterinary #benthevet ♬ Waiting For Heartache – BLVKSHP

5. Chow Chow

Peto mjesto zauela je pasmina Chow Chow. “Siguran sam da ima dobrih, ali osobno smatram da najčešće nemaju baš dobar temperament, rezervirani su i znaju biti agresivni prema veterinarima”, rekao je u videu.

4. Cavalier King Charles španijel

“Ovo su jako draženo psi i kada bih birao pasminu za sebe, izabrao bih njih da nemaju toliko zdravstvenih problema. Često obole od srčane bolesti, te na kraju pd nje i uginu”

3. Kratkodlaki jazavčari

“jedni od mojih najdražih pacijenata, ali jedan od njih četiri razvije probleme s kralježnicom, a operacija i oporavak su nakom toga jako teški i dugotrajni.

2. Shar Pei

“Oni imaju bolest nazvanu po njima, Shar Pei groznica. Imaju i velikih problema s očima i sa kožom, a kod veterinara često pokušavaju ugristi djelatnike.

1. Francuski buldog ili mops

“Imaju jako puno zdravstvenih problema poput problema s kralježnicom, kožom i očima. Činjenica da više od polovice ove pasmine mora imati carski rez prilikom poroda je za mene i etičko pitanje i zato ih nikad ne bih imao za sebe”, rekao je na kraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close