Uz samo dva sastojka riješite se dosadnih komaraca

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2022. u 09:46
Foto: Pixabay

Umjesto repelenata koji su puni kemikalija i drugih neželjenih sastojaka, koji mogu biti vrlo štetni za organizam, mnogo bolja opcija su sredstva protiv komaraca na prirodnoj bazi

Dolaskom ljeta i visokih temperatura, stigli su i naši najveći neprijatelji – komarci. Osim što su jako dosadni i što remete užitak u prirodi i ljetnom provodu na otvorenom, ugriz komarca može biti vrlo iritantan, pa čak i bolan. Zbog toga je zaštita od komaraca tijekom ljetnog perioda imperativ, piše City magazine.

No, umjesto repelenata koji su puni kemikalija i drugih neželjenih sastojaka, koji mogu biti vrlo štetni za organizam, mnogo bolja opcija su sredstva protiv komaraca na prirodnoj bazi. U tom pogledu posebno se preporučuje prirodno ulje limunskog eukaliptusa. Riječ je o esencijalnom ulju koje se inače koristi samostalno zbog blagotvornog, umirujućeg efekta, ali se može dodavati i u prirodna sredstva protiv buba.

U nastavku otkrivamo recept za domaći repelent protiv komaraca s ovim esencijalnim uljem u glavnoj ulozi.

Potrebno je:

1 staklena boca s raspršivačem
25 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
60 ml kokosovog ulja
Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u staklenoj boci s raspršivačem i dobro promućkajte pre nanošenja. Ovaj sprej možete nanositi i na kožu i na odjeću, samo vodite računa da ne prskate u oči.

Komentirajte prvi

New Report

Close