Uz ovu tehniku zaspat ćete za samo dvije minute

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2023. u 08:39
Foto: Pixabay

Nakon šest tjedana prakse ova tehnika će biti efikasna kod 96 posto ljudi.

Vojna metoda je stari trik za spavanje koji je isprobala i testirala američka vojska. Utvrdili su da će vas ta metoda uspavati u samo dvije minute. To je zato što ona djeluje i u intenzivnim okruženjima – poput bojnog polja, piše Glamour Magazine.

Tehnika je opisana u knjizi iz 1981. pod nazivom ‘Relax and Win: Championship Performance’, i objašnjava kako su metodu razvili vojni zapovjednici kako bi riješili problem previše umornih ili iscrpljenih vojnika.

  1. Opustite svaki mišić u tijelu, počevši od čela pa sve do nožnih prstiju. Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, čeljust i usredotočite se na disanje. Nakon toga se spustite do vrata i ramena. Pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene sa strane, uključujući ruke i prste. Zatim zamislite topli osjećaj koji ide od vrha glave do vrhova prstiju. Počnite duboko disati, opuštajući mišiće od prsa do stopala, a zatim ponovno zamislite taj topli osjećaj, ali neka ovaj put ide od srca sve do nožnih prstiju.
  2. Opustite ramena koliko god možete. Dišite i pazite da vam ramena i ruke ostanu opušteni te duboko udahnite i zatim polako izdahnite.
  3. Očistite svoj um. Dok se opuštate, jako je važno očistiti svoj um od bilo kakvog stresa, Zato zamislite kako ležite u kanuu okruženom čistom jezerskom vodom ili kako ležite u visećoj ležaljci . U svakom trenutku kada počnete razmišljati o bilo čemu drugom, ponavljajte ove riječi 10 sekundi: ‘Nemoj misliti. Nemoj misliti. Nemoj misliti’. Izdahnite, opustite prsa, a zatim se opustite sve do nogu.

Nakon šest tjedana prakse ova tehnika će biti efikasna kod 96 posto ljudi koji je isprobaju, prenose 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close