Uz ove trikove uklonit ćete neugodne mirisa vašeg psa s tepiha i kauča

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2023. u 08:59
Foto: Unsplash

Postoje prirodni lijekovi koji nam mogu pomoći da eliminiramo miris psa s jastuka, kauča i tepiha, a da pritom ne potrošimo bogatstvo na kupnju određenih proizvoda.

Ne postoji ništa ljepše i opuštajuće, na kraju napornog radnog dana, od ležanja na kauču u društvu vašeg psa i gledanja filma ili čitanja dobre knjige. No, boravak životinje na kauču i jastucima ostavlja neugodne mirise na ovim tkaninama koje je teško ukloniti – to dobro zna svatko tko živi sa psom, piše Novi list.

Srećom, postoje prirodni lijekovi koji nam mogu pomoći da eliminiramo miris psa s jastuka, kauča i tepiha, a da pritom ne potrošimo bogatstvo na kupnju određenih proizvoda. Pogledajmo ih zajedno.

1. Soda bikarbona

Među brojnim svojstvima, soda bikarbona može apsorbirati vlagu i neutralizirati neugodne mirise. Stoga je njezina upotreba za uklanjanje lošeg mirisa koji ostavlja pas odlična ideja. Sve što trebate učiniti je izdašno posipati kauč, jastuke ili tepih čistom sodom bikarbonom, dok se ne stvori tanka i jednolična bijela patina.

Ostavite sodu bikarbonu da djeluje sat vremena prije nego je uklonite uz pomoć usisavača: soda bikarbona će netragom nestati i sa sobom ponijeti sve loše mirise. No budite oprezni! Očistite ih dok pas nije u stanu (ili kada spava na drugom mjestu): životinju bi ovaj bijeli prah mogao zaintrigirati, pojesti ga i izložiti se opasnosti od trovanja.

2. Kuhinjska sol

Čak je i kuhinjska sol, baš kao i soda bikarbona, sposobna upiti neugodne mirise. Stoga ju možemo koristiti umjesto sode bikarbone na način kako smo gore objasnili, ostavljajući ju da djeluje na površinama pola sata prije nego ju uklonimo usisavačem. Sol se može obogatiti nekom esencijom u prahu, poput cimeta: na taj način, osim što će ukloniti neugodne mirise, dati će i ugodnu mirisnu notu prostoru.

3. Jabučni ocat

Naposljetku, octom možemo ukloniti neugodne mirise s površina na kojima naš pas voli ležati. Predlažemo da radije koristite jabučni ocat nego vinski ili alkoholni ocat, jer ima nježniji i manje prodoran miris.

Čašu octa pomiješajte s litrom vruće vode i par žlica sode bikarbone. Zatim smjesu raspršite po površinama – kauču, jastucima, tepisima – i ostavite da djeluje bez ispiranja ili četkanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close