Uz ove trikove kruh vam može ostati svjež i bez plijesni i do tri tjedna

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2023. u 09:42
Foto: Unsplash

Kruh može vrlo brzo postati ustajao i pljesniv, ali ne ako isprobate jedan od ovih praktičnih trikova za spremanje hrane.

Ako tražite načine kako očuvati kruh dulje od tjedan dana prije nego što se počne pojavljivati plijesan, pogledajte ove trikove za pohranu hrane.

Dodajte komadić celera

Ako ste ikada otvorili svoju štrucu kruha da biste napravili sendvič i otkrili da se upljesnivio, razmislite o tome da stavite komad celera u vrećicu za kruh. Možda zvuči čudno, ali kruh će upiti vlagu koju daje celer i zauzvrat ostati svjež. Vaš kruh neće postati suh i pljesniv istom brzinom,”, kaže Stručjak za potrošače Tom Church i napominje kako kruh iz trgovine može trajati do 14 dana u hladnjaku. Dodajte komad celera i možete produžiti rok trajanja do tjedan dana, piše Express.

Izrežite rupe u vrećici i čuvajte u hladnjaku

Frakking Creations na YouTubeu podijelio je trik za čuvanje hrane kako bi kruh ostao svjež i bez plijesni tri tjedna.

Kruh se sprema u originalnu vrećicu u kojoj je kupljen, ali se dodaju male rupe kako bi vlaga mogla izaći, inače se može kondenzirati i uzrokovati brži rast plijesni. Jednostavno upotrijebite par škara i napravite male rezove oko vrha vrećice gdje su nabori jer se tako neće prebrzo osušiti. Što se tiče toga koliko je ovaj trik bio uspješan, kruh je trajao i do tri tjedna prije nego što se pojavila plijesan.

Zatvorena posuda

Kreator TikTok sadržaja, Cary, također poznat kao @pairswellwithwhine, koristi jednostavnu plastičnu posudu za održavanje kruha svježim. Posuda ima preklopni poklopac, sa silikonskom brtvom koja sprječava ulazak vlage. Jednostavno stavite kruh u originalnu vrećicu unutra i preklopite stranice vrećice preko stranica posude. Stavite poklopac na vrh.

Foto: Unsplash

Zamrznuti kruh

Jill Charlton, voditeljica odjela za prehranu u Warburtonsu ranije je gotovrila o najboljim načinima čuvanja kruha. Preporučila je zamrzavanje dijela ili cijelog kruha kako bi se smanjilo bacanje hrane.

Foto: Unsplash

Ako ipak odlučite zamrznuti kruh, “najprije morate osigurati da vaš zamrzivač radi na ispravnoj temperaturi od minus 18 Celzija”, rekla je Jill. “To osigurava brzo zamrzavanje kruha bez utjecaja na kvalitetu.

“Izbjegavajte da kruh dodiruje stranice zamrzivača, a većina kruha može se zamrznuti do tri mjeseca. Narezani kruh se dosta brzo odmrzava pa je sjajno uvijek imati svježi kruh pri ruci. Kruh se može tostirati izravno iz smrznutog oblika.”

Za svaki kruh koji planirate zamrznuti, najbolje ga je dvostruko zamotati kako bi imao svjež okus kada se odmrzne. Kruh čvrsto zamotajte u plastičnu foliju, zatim ponovno u foliju ili/vrećicu za zamrzavanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close