Uz ovaj trik vaše će čaše biti potpuno čiste i sjajne

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2022. u 09:15
Foto: Unsplash

Često budu pomalo mutne ili zamagljene, a razlozi za to mogu biti različiti.

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopće čisto. Često budu pomalo mutne ili zamagljene, a razlozi za to mogu biti različiti. No, čišćenje čaša ne mora biti komplicirano i teško, a vrlo vjerojatno sve što vam je potrebno od sastojaka već i imate. Isprobajte ovaj trik za koji vam je potrebno samo 15 minuta.

U nekim slučajevima glavni će razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne i zamagljene od brisanja krpom.

Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze.

Vraćanje sjaja čašama

Potrebni su vam vam alkoholni ocat, obična voda i krpa od mikrofibre. Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u alkoholnom octu.

Njegova kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralizirati eventualne neugodne mirise, a ako i dalje primijetite da čaše nisu sjajne, možete na prst staviti malo smjese sode bikarbone pomiješane s vodom i lagano utrljati na mjesto kojem nedostaje sjaja.

Nakon toga, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom vodom, i pri tome trebate pripaziti da nije vruća. Idući korak je vrlo važan, a to je brisanje čaša suhom krpicom od mikrofibre, piše The Spruce.

Što će vam trebati:

  •  Krpa od mikrovlakana
  • Sudoper ili posuda
  • Bočica s raspršivačem

Materijali

  • Destilirani alkoholni ocat
  • Ocat za čišćenje
  • Deterdžent za pranje posuđa
  • Sredstvo za ispiranje za perilicu posuđa

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili prozori, ocat je potrebno poprskati po površini i ostaviti da djeluje između 5 i 15 minuta. Nakon toga površine obrišite mokrom krpom od mikrofibre, a potom i suhom kako bi se staklo brže osušilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close