Uz ova tri super trika recite zbogom dosadnoj prašini 

Autor: Objava za medije , 22. ožujak 2021. u 11:39
FOTO: Shutterstock

U srijedu 24. ožujka uz Večernji list poklanjamo posebni prilog – Velika proljetna generalka.  

Nema doma u kojem se ne borimo protiv prašine, ali mnogi ne znaju da postoje učinkovito rješenje. 

Autorica knjige “The complete Book of Clean” Toni Hammersley ukazuje na neočekivane kutke našeg  doma u kojima se prašina udomaćila. To su mjesta koja zaboravljamo počistiti, prebrisati i ispolirati, iako to ne bismo trebali napraviti.  

Iako mnogi domovi nemaju venecijanske rolete, one predstavljaju pravi mamac za prašinu, baš kao i šalaporke. Njihovo čišćenje zahtijeva puno vremena i puno je elemenata koji se trebaju prebrisati, stoga ovaj zadatak obično ostavljamo za “sljedeći put kada pospremamo”. Za njihovo brisanje koristite krpu od mikrovlakana koja će temeljito ukloniti prašinu. 

Sljedeće savjete upotrijebite u uspješnoj borbi protiv prašine: 

  1. Otvoreni  prozori znače i više prašine – provjetravajte prostorije u svom  domu, ali budite svjesni da su oni ulaz za prašinu 
  2. Suho  i mokro brisanje – osim metenja i usisavanja, površine obavezno  prebrišite i mokrom krpom 
  3. Tepisi  su kao magneti za prašinu – posebno obratite pažnju na usisavanje  i čišćenje onih koji su postavljeni od zida do zida. U borbi  protiv alergena koristite čistač na paru 

Saznajte i kako da vaš vrtni namještaj zablista, kako očistiti tepih poput profesionalaca i još puno korisnih savjeta za veliko proljetno čišćenje.  

Sve to i puno više pronađite u posebnom prilogu Velika proljetna generalka u srijedu 24. ožujka.  

New Report

Close